بررسی عملکرد لرزه ای قاب های خمشی فولادی با اتصالات نیمه صلب با دهانه بلند تحت آنالیزهای استاتیکی غیرخطی، تاریخچه زمانی حوزه دور و نزدیک و آنالیز دینامیکی بارافزون

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 406

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ISSEE02_089

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

Abstract:

در قابهای خمشی فولادی باتوجه به رعایت اصل ستون قوی-تیر ضعیف در سازه های کوتاه با دهانه های بلند، مشکل غیراقتصادی بودن مقاطع تیرها و متعاقبا ستون ها وجود دارد. بدین منظور ایده ی استفاده از اتصالات نیمه صلب با مقاومت جزیی به عنوان جذب کننده انرژی با توجه به آیین نامه اروپا تقویت می شود. در این مقاله به منظور مدلسازی عددی قابهای دوبعدی سه طبقه و سه دهنه، با دهانههای 7 متر با اتصالات با درصد صلبیت های متفاوت 50 ، 60 ، 70 درصد و مقاومت های نهایی متفاوت، از نرم افزار PERFORM-3D استفاده شده است. اتصال مورد نظر در این مقاله، اتصال با نبشی فوقانی و تحتانی با نبشی جان به صورت پیچی می باشد. در این مقاله از دو نوع آنالیز استاتیکی غیرخطی (پوش آور) و دینامیکی تاریخچه زمانی به وسیله هفت شتاب نگاشت حوزه نزدیک و هفت شتاب نگاشت حوزه ی دور و مقیاس کردن این شتاب نگاشت ها و میانگین گیری نتایج استفاده شده است. در ادامه برای به دست آوردن ظرفیت دینامیکی سازه آنالیز دینامیکی بار افزون نیز انجام شده است. معیارهای مورد نظر در این مقاله پاسخ های سازه های مدل شده از جمله جابه جایی نسبی بام، برش پایه، دوره تناوب سازه و جابه جایی نسبی درون طبقه ای می باشد. مشاهده شده است که با نیمه صلب کردن اتصالات دوره تناوب سازه افزایش یافته، برش پایه کاهش، وزن کلی سازه کاهش و بر خلاف تصور اولیه که با نیمه صلب کردن اتصالات جابه جایی نسبی طبقات افزایش می یاد، مشاهده می شود که در مواردی نیز این مقدار کاهش یافته است همچنین با توجه به دوره تناوب سازه در مواردی نیروی زلزله وارد بر سازه نیز کاهش می یابد. نهایتا مقایسه ای میان چهار حالت صلب، 70 ، 60 ، 50 درصد انجام خواهد شد.

Keywords:

اتصالات نیمه صلب , طراحی براساس عملکرد , , رکورد دور و نزدیک گسل

Authors

علیرضا میری طایفه فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی

دانشیار، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • steel semirigid connections: Theory, design and software", CRC Press, Boca ...
  • آ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، 1378 آیین نامه طراحی ...
  • M. N. Nader, A. Astaneh. (1991). "Dynamic Behavior of Flexible, ...
  • Astaneh-Asl A.. Modjtahedi D., McMullin K., Shen J-H., D'Amore E. ...
  • A. S. Elnashai, A. Y. Elghazouli, F. A. Daesh. (1998). ...
  • ASCE. (2005). Minimum design loads for building and other structures, ...
  • AISC. Steel design guide series 16, flush and extended muliple-row ...
  • Eurocode EN 1993-1-8. Design of steel structures_part 1-8: design of ...
  • نمایش کامل مراجع