اکتشاف کانسار پلی متال در منطقه عشوند نهاوند با استفاده از مدل سازی وارون داده های مغناطیس سنجی، مقاومت ویژه و قطبش القایی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,408

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NGMES02_048

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

Abstract:

روش های مغناطیس سنجی، مقاومت ویژه و قطبش القایی در اکتشاف کانسارهای اسکارن پلیمتال نقش مهمی دارند. به منظور کاهش میزان نوفه به حداقل مقدار خود و بدست آوردن نتایج قابل قبولی از عمق بی هنجاری، در مطالعه حاضر از آرایش دوقطبی- دوقطبی استفاده شده است. داده های مغناطیس سنجی و IP-RS از هفت پروفیل موازی، با امتداد شمالی-جنوبی برداشت شدند و با مدلسازی معکوس دوبعدی و سهبعدی، با هدف کاهش ریسک عملیات اکتشافی، بدست آوردن اطلاعات ارزشمندی از ذخیره کانسار، هندسه فضایی، عمق و ابعاد کانی سازی و نهایتاً کاهش هزینه های حفاری به میزان قابل توجهی، مدلسازی شدند؛ که نتایج حاصل از آنها به کمک اطلاعات زمین شناسی منجر به شناسایی زون های کانیسازی مس، طلا، آهن، روی و همچنین ساختارهای گسله در منطقه گردید. بر اساس مدلهای بدست آمده، تقریباً در تمام بخش هایی که تغییرات بی هنجاری مغناطیس دیده می شود، بی هنجاری قطبش القایی هم وجود داشته و شکل توده به مقدار بسیار زیادی مشخص شده است. کانی سازی سطحی به احتمال خیلی زیاد، در ارتباط مستقیم با گسل های موجود در منطقه مورد مطالعه و اثر محلول های گرمابی در قاعده سنگ های آهکی کرتاسه می باشد. با این حال کانی سازی در عمق های کمتر از 40 متر احتمالاً در ارتباط با محلول های ماگمایی بوده است. بر اساس کلیه اطلاعات بدست آمده، نقاط حفاری برای دو پروفیل 4 و 7 پیشنهاد گردید.

Authors

متین طبیب زاده گناوه

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی نجاتی کلاته

عضو هیئت علمی دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علیرضا عرب امیری

عضو هیئت علمی دانشکده معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :