شناسایی و اولویت بندی ریسکهای پروژه های نفتی توسط استاندارد PMBOK و رتبه بندی آنها با رویکرد AHP فازی مطالعه موردی: شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 885

This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCON04_146

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

Abstract:

با توجه به اینکه وجود ریسک در پروژه ه ا می تواند اثر معنی داری بر عملکرد کوتاه مدت و نیز اثر منفی بلند مدت بر عملکرد مالی سازمان داشته باشد ، لذ ا مدیریت ریسک برای کاهش شکست های ناشی از ریسک های مختلفی نظیر چرخه های نامطمئن اقتصادی، تقاضای نامطمئن مشتری و حوادث طبیعی و انسانی غیرقابل پیش بینی و ... ضروری است. مطالعات پیشین نشان میدهد که داشتن یک لیست جامع از ریسک های مهم در زمینه پروژه های نفتی و گازی و همچنین اولویت بندی و تعیین اهمیت آنها حائز اهمیت است. در این پژوهش به شناسایی ریسک های شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی با استفاده از روش های شناسایی و گروه بندی ریسک در استاندارد و سپس مشخص کردن وزن معیارهای هزینه، زمان، کیفیت و محدوده با استفاده از فرآیند PMBOK تحلیل سلسله مراتبی فازی و در نهایت اولویت بندی ریسک ها با استفاده از روش تاپسیس به صورت کلی و در هر گروه پرداخته شده است. بدین گونه که در ابتدای تحقیق 68 مورد ریسک مورد ارزیابی قرار گرفت که نهایتا 36 مورد ، بنا به نظرات صاحبنظران و نظرسنجی مورد پذیرش قرار گرفت که در 4 گروه اصلی عوامل ریسک ، دسته بندی شدند. با توجه به لزوم اولویت بندی ریسک های مذکور، 4 معیار به عنوان معیارهای اصلی تحلیل و ارزیابی عوامل ریسک ، شامل معیارهای زمان ، هزینه ، محدوده و کیفیت در نظر گرفته شدند . به منظور تعیین وزن و میزان اهمیت معیارهای 4 گانه اصلی، پرسشنامه مقایسه زوجی تهیه و به تعدادی از صاحبنظران، کارشناسان و مدیران پروژه ارائه گردید که نهایت ا به ترتیب معیارهای کیفیت هزینه، محدوده و زمان اولویت بندی شدند . به منظور اولویت بندی ریسک های 36 گانه فوق الذکر ، ابتدا آنها به عنوان گزینه های مربوط به تحلیل TOPSIS در نظر گرفته شدند و براساس معیارهای 4گانه مذکور پرسشنامه میزان تأثیر عوامل ریسک تهیه شد . همچنین به منظور بررسی میزان احتمال وقوع هر ریسک، پرسشنامه ای تهیه گردید . پس از انجام تحلیل های مبتنی بر TOPSIS در نهایت هم رتبه هر ریسک در مجموعه 36 گانه ریسک ه ا محاسبه شد و هم رتبه هر ریسک در گروه مربوطه مشخص شد.

Keywords:

ریسک های پروژه , استاندارد PMBOK فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی , تاپسیس

Authors

Seyed Alireza Taghavi

Department of Industrial Engineering, College of Engineering, Shiraz Branch, Islamic AzadUniversity, Shiraz, Iran

Ali Taghi zadeh

Department of Industrial Engineering, College of Engineering, Shiraz Branch, Islamic AzadUniversity, Shiraz, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الفت، لعیا، خسروانی، فرزانه، و جلالی، رضا. (1389. شناسایی واولویت ...
  • امیدواری، نورمرادی، نوری و شمائی (1391). ارائه الگوی ارزیابی ریسکهای ...
  • انتشارات ترمه، چاپ دوم. (1386).کاملترین مرجع درسی وکاربردی کنترل پروژه ...
  • Vanany, I., Zailani, S., & Pujawan, N., (2009). Supply Chain ...
  • PMBOK. (2013). (A Guide To Project Management Body Of Knowledge) ...
  • Chen S & Hwang C (1992). "Fuzzy Multiple Attribute Decision ...
  • PMI (Project Management Institute), (2008). A Guide to the Project ...
  • Vilko, J. and J. Hallikas, J. (2012) Risk assessment in ...
  • Waters, D., 2007. Supply Chain Risk Management: Vulnerability _ Resilience ...
  • نمایش کامل مراجع