Year: 1395
Publish place: Journals law scholars، Vol: 4، Issue: 9
COI: JR_JLS-4-9_008
Language: PersianView: 993
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
در مباحث مربوط به حاکمیت معمولاً به منشاء قدرت اشاره می شود و یکی از عمده ترین تفکیکی که تاکنون در خصوص منابع قدرت صورت گرفته است این که حاکمیت یا دارای منشاء الهی است و یا این که ماورایی نبوده و برخاسته از اراده ملت و خواست مردم می باشد. بنای حاکمیت بر هر یک از دو قسم مذکور، نتایج و تبعات خود را بر سایر موضوعات مرتبط با حاکمیت از قبیل شرایط، صفات، انتخاب، عزل و مسئولیت حاکم یا همان رئیس حکومت بر جای می گذارد. تعیین نوع حاکمیت و انتخاب حاکم شایسته و به عبارت دیگر امتزاج امر مشروعیت و مقبولیت در گزینش حاکم یکی از مهم ترین مولفه هایی است که اصولاً قوانین اساسی هر کشوری متناسب با دیدگاه های فکری عقیدتی آن جامعه، به تبیین و تنظیم آن می پردازد. این مقاله به بررسی و مقایسه منشاء حاکمیت و نیز شرایط، صفات، انتخاب، نظارت، عزل، اختیارات و مسئولیت های رئیس حکومت در دو قانون اساسی مدون ایران، یعنی قانون اساسی مشروطه و قانون اساسی جمهوری اسلامی می پردازد تا به این سئوال پاسخ گوید که کدام یک از قوانین اساسی مورد تحقیق، بر مبنای شایسته سالاری و مردم سالاری دینی تنظیم گردیده اند. بررسی تمام مولفه هایی که در این نوشتار مورد مطالعه قرار گرفته نشان می دهد، قانون اساسی جمهوری اسلامی با به رسمیت شناختن منشاء الهی حاکمیت، ترکیب مطلوبی از مقبولیت و مشروعیت را در مورد شرایط و صفات رهبری و هم چنین انتخاب، نظارت، عزل، اختیارات و مسئولیت های ایشاندر مقایسه با معیارهای مقرر در قانون اساسی مشروطه نسبت به شاه پدید آورد. به نحوی که با توزیع و کنترل متوازن قدرت، و هم چنین ایجاد تناسب بین اختیارات و مسئولیت ها توانسته است به نحو بهتری شایسته سالاری و مردم سالاری دینی را تحقق بخشد.
Keywords:
قانون اساسی، حاکمیت، ولایت فقیه، سلطنت، شایسته سالاری
Paper COI Code
برای لینک دهی به این Paper می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت Paper در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/542029/
How To Citation:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این Paper ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میررمضانی، سیدعلی و تیرگر، زهرا و فروغی نیا، حسین،1395،ساختار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با نظام مشروطه در خصوص نوع حاکمیت و ریاست برحکومت،،،،،https://civilica.com/doc/542029
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این Paper اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، میررمضانی، سیدعلی؛ زهرا تیرگر و حسین فروغی نیا)
برای بار دوم به بعد: (1395، میررمضانی؛ تیرگر و فروغی نیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
New Papers
- نگاهی به اهمیت استراتژیک بندر چابهار و مسأله تحریم بندر توسط آمریکا
- بررسی آثارحقوقی تعهدات طبیعی در فقه امامیه و حقوق موضوعه
- بررسی حقوق کیفری زنان در حقوق و وفقه
- بررسی استراتژی سیاسی حزب الله در برابر دولت های ادوار کشور لبنان
- تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.