بررسی اثرات تلقیح سویه های ریزوبیوم و مصرف ازت در عملکرد و پروتئین لوبیا چیتی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 921

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_009

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

Abstract:

ازت یکی از عناصر پرنیاز و کلیدی برای رشد گیاه است. تثبیت ازت مولکولی در فرآیند همزیستی گیاه با باکتری می تواند نیاز گیاه را به این عنصر مرتفع نموده و جایگزین کودهای شیمیایی ازته شود. چنین جایگزینی هم از لحاظ اقتصادی و هم از نظر زیست محیطی در برنامه های کشاورزی پایدار مورد توجه می باشد. در این تحقیق با استفاده از طرح پایه بلوک های کامل تصادفی (RCBD)تعداد سیزده تیمار مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش دارای چهار تکرار بوده و تیمارها ی آن شامل ده سویه باکتری برتر انتخاب شده از خاک های مناطق عمده لوبیا کاری کشور و دو تیمار 200 و 400 کیلوگرم اوره در هکتار و یک تیمار شاهد ( بدون ازت و تلقیح) می باشد.در 50% گلدهی وزن خشک اندام هوایی و درصد ازت گیاه مشخص شد و تعداد غده های موجود در ریشه گیاه نیز شمارش گردید. در هنگام برداشت ، مقدار محصول دانه ، وزن خشک کل اندام هوایی ، درصد ازت در دانه و اندام هوایی اندازه گیری شد و در نهایت تجزیه های آماری انجام و تیمار برتر انتخاب گردید. نتایج آزمایش در سال اول نشان داد بین تیمارهای آزمایش از نظر عملکرد دانه در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. تیمار ششم آزمایش یعنی سویه 54- R با تولید 2368 کیلوگرم دانه در هکتار بیشترین میزان عملکرد را حاصل نمود که نسبت به تیمار شاهد 174 درصد و نسبت به تیمارهای 200 و 400 کیلوگرم اوره در هکتار بترتیب 121 و 93 % افزایش عملکرد داشت0 از نظر ازت در وزن خشک نیز سویه 54 R -بیشترین میزان ازت را حاصل نمود. در سال دوم از نظر آماری اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایش مشاهده نگردید0 براساس مقایسه میانگین های عملکرد تیمارها . سویه های 177 R – و 54 - Rبا عملکرد دانه 1595 و 1511 کیلوگرم در هکتار بیشترین میزان عملکرد را حاصل نموده اند که بترتیب41 و33 % نسبت به شاهد افزایش عملکرد داشته اند.سویه 75 R - دارای 5/72 درصد ازت در دانه بود که بیشترین میزان ازت در بین تیمارهای آزمایش می باشد. براساس نتایج این آزمایش می توان گفت: در صورت تلقیح سویه ی فعال باکتری تثبیت کننده ازت در لوبیا بدون مصرف کود ازت (فقط مصرف 15 کیلوگرم اوره در هکتار بعنوان Starter) می توان حداکثر عملکرد و درصد پروتئین را بدست آورد.

Authors

اکبر همتی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

هادی رحمانی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • افشاری علی آباد، میترا، 1 0 نوحی، 1 0 مجیدی ...
  • خاوازی، کاظم، م0 ج، ملکوتی0 1380 _ ضرورت تولید صنعتی ...
  • Ferreira, E, M. and J. F. Marques. 1992. Selection of ...
  • Graham, P. H. 1981. Some problems of nodulation and symbiotic ...
  • Hernandez- Armenta, R. H. C. Wien. And A. R. J. ...
  • Hungria, M. At al. 2000. Isolation and characteriz ation of ...
  • Karanja, N. L. and M. wood. 1988. Selecting Rhizobium phaseoli ...
  • Robert, F. M. and E. L. Schmidt. 1983. Population changes ...
  • Vargas, M. A. T. L. C. Mendes and M. Hungria. ...
  • نمایش کامل مراجع