طراحی و احیاء محوطه تاریخی با دیدگاه فضای سرزنده شهری در رویکرد روانشناسی محیط (نمونه موردی محدوده قلعه پرتغالی ها و چاه های تلا بندر لافت)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 738

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BOOMCONF01_094

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

بازدید از آثار باستانی همواره یکی از مقاصد گردشگران به شمار می رود. جذب گردشگر آثاری مهم به دنبال دارد که از جمله مهم ترین آن توسعه منطقه از جهات گوناگون است. از سوی دیگر طراحی شهری به عنوان یکی از حرفه های تاثیر گذار بر محیط زندگی و فعالیت انسان ها به شمار می رود . فضاهای عمومی شهری به عنوان مهمترین بخش ازساختار شهری، منعکس کننده ارزشها و روابط اجتماعی-فرهنگی شهروندان بوده و به خوبی می تواند بر مبنای آن ها امکان زیستن در شهر و برقراری تعاملات اجتماعی را تسهیل و یا بر آنها تأثیر گذارد. بررسی های انجام شده نشان دهنده آن است که توجه به انسان و پاسخگویی به نیازهای وی از طریق ارتقاء سطح سرزندگی فضاهای عمومی شهری، تداوم حضور فعال شهروندان در محیط را به همراه خواهد داشت. فضاهای عمومی شهری نقش جدی و اثرگذاری را بر پایداری اجتماعی شهرها ایفا می نمایند. از سوی دیگر با بهره گیری از الگو های بدست آمده در طراحی شهری با گرایش و تاکید بر الزامات روانشناسی، باعث بازنده سازی و احیا این محوطه ها می شود . در پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای ضمن بررسی مفاهیم مرتبط با موضوع، با استفاده از الگو های بدست آمده به طراحی محدوده قلعه پرتغالی ها و چاه های تلا بندرلافت در جزیره قشم پرداختیم

Authors

محسن کنگی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه علوم و تحقیقات هرمزگان

مجتبی کریمی گوغری

کارشناسی ارشد معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :