CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی معیارهای مؤثر در طراحی مرکز محله براساس هویت قومی در جهت تداعی حس تعلق به مکان(نمونه موردی محله چهارصد دستگاه کرج)

عنوان مقاله: بررسی معیارهای مؤثر در طراحی مرکز محله براساس هویت قومی در جهت تداعی حس تعلق به مکان(نمونه موردی محله چهارصد دستگاه کرج)
شناسه ملی مقاله: BOOMCONF01_421
منتشر شده در همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

شیما فیروزبخت - دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قزوین،گروه شهرسازی،قزوین،ایران
سید محمدرضا خطیبی - دکتری تخصصی شهرسازی،استادیار،عضو هیئت علمی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قزوین،گروه شهرسازی،قزوین،ایران

خلاصه مقاله:
امروزه با توجه به گسترش روز افزون شهر های کوچک و بزرگ و فضاهای شهری نا مطلوب ، سازگاری محلات مسکونی و فضاهای عمومی آنها با نیاز های ساکنین اهمیت ویژه ای پیدا می کند. فضاهای مسکونی امروز از درک روح انسانی و تعلق اجتماعی به دور شده اند، به همین دلیل توجه به حس تعلق به مکان در یک محله بخصوص در محلاتی که از هویت قومی و جمعی برخوردار هستند و تعمیم آن به مرکز محله و مراکز محلاتی که قلب تپنده هر محله می باشند ضرورت دارد. پژوهش حاضر بر اساس اندیشه های اندیشمندان طراحی شهری و معماری، جامعه شناسی و روان شناسی به استخراج اصول و معیار های مرتبط با هویت و حس تعلق به مکان می پردازد. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و از طریق مشاهده ، مصاحبه ، بررسی اسناد داده ها را گرد آوری و آنها را تحلیل و ارزیابی کرده و راهبردها و برنامه های اقدام برای طراحی مرکز محله در محله چهارصد دستگاه کرج تنظیم نموده ایم.

کلمات کلیدی:
حس تعلق به مکان،مرکز محله،هویت قومی،طراحی شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/544985/