بررسی و تعیین GDD برای مراحل مختلف فنولوژی لاین‌های لوبیا چیتی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,925

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_067

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

Abstract:

لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) یکی از محصولات با ارزشی است که وسعت کشت و کار آن رو به گسترش می‏باشد. این گیاه مانند سایر گیاهان زراعی مراحل فنولوژیکی خاصی داشته و هر یک از این مراحل دوره رشدی مشخصی نیاز دارد. بنابراین با تعیین شرایط لازم برای رشد این گیاه می‏توان منطقه مناسب برای زراعت آن را مشخص نمود. یکی از این شرایط، میزان دمای لازم برای هر یک از مراحل فنولوژی می‏باشد که می‌توان از طریق واحد حرارتی GDD آن را محاسبه نمود. پژوهش حاضر در سال 1383 در ایستگاه ملّی تحقیقات لوبیا خمین بر روی 48 لاین لوبیا چیتی انجام شد. مراحل مورد بررسی شامل تعداد روز از کاشت تا ظهور لپه‌ها، ظهور برگ‌های اولیه، ظهور سه برگچه اول، ظهور سه برگچه سوم، آغاز گل‌دهی، گل‌دهی، تشکیل غلاف، پر شدن غلاف (به ترتیب V1، V2، V3، V4، R5، R6، R7، R8) و رسیدگی (R9) بود. برای تعیین GDD هر یک از این مراحل، بر اساس آمار روزانه دما و طبق معادله مربوط، درجه روزهای رشد از کاشت تا مرحله مورد نظر محاسبه گردید. صفات متعدد گیاه لوبیا مانند ارتفاع بوته، اجزاء عملکرد (تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه) و عملکرد نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد که لاین‌ها تا مرحله گل‌دهی تفاوت قابل ملاحظه‌ای نداشته و از این مرحله به بعد تفاوت لاین‌ها از نظر GDD مشهود بود. لاین KS21407 بیشترین GDD را برای رسیدن به مراحل R6، R7، R8 و R9 نشان داد و در مقابل لاین KS21290 کمترین GDD را برای رسیدن به مراحل R6 و R7 و لاین KS21308 کمترین GDD را برای رسیدن به مراحل R8 و R9 نشان داد. لاین KS21431 بیشترین عملکرد دانه و تعداد غلاف در بوته را داشت. لاین‌های KS21284، KS21433 و KS21242 به ترتیب بیشترین ارتفاع بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه را نشان دادند.

Keywords:

لوبیا چیتی , لاین , مراحل فنولوژی , درجه روزهای رشد (GDD)

Authors

علی اکبر قنبری

عضو هیئت علمی ایستگاه ملی تحقیقات لوبیا خمین

حمیدرضا دری

عضو هیئت علمی ایستگاه ملی تحقیقات لوبیا خمین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خواجه پور، م.ر. 1379. اصول و مبانی زراعت. انتشارات جهاد ...
  • کوچکی، ع. و م. نصیری محلاتی. 1375. اکولوژی گیاهان زراعی ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • Gardner, F.B., R.B. Pearce and R.L. Mitchel. 1985. Physiology of ...
  • Russell, M.R., W.W. Wilhelm, R.A. Oison and J.F. Power. 1984. ...
  • , 2- Member of scientific board in national bean research ...
  • نمایش کامل مراجع