تعیین GDD در لاین‏های لوبیا قرمز و رابطه آن با عملکرد و اجزاء عملکرد

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,640

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_094

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

Abstract:

دوره رشد گیاهان زراعی نقش بسزایی در انتخاب آنها برای کشت در یک منطقه ایفا می‏کند، لذا با تعیین GDD (واحد حرارتی) لازم برای هر یک از آنها از جمله لوبیا می‏توان منطقه مناسب زراعت آن محصول را نیز مشخص نمود. در پژوهش حاضر که در سال 1383 در ایستگاه ملّی تحقیقات لوبیا خمین انجام شد، 11 لاین لوبیا قرمز به همراه رقم گلی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین GDD هر یک از لاین‏ها، بر اساس آمار روزانه دما و طبق معادله Σ [(Tmax + Tmin)/2 - Tb] محاسبات لازم انجام گردید. مراحل مختلف رویشی و زایشی و ارتفاع بوته نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد که لاین KS-31148 با میانگین 1059 درجه روز رشد بیشترین GDD را برای رسیدن نیاز دارد. به عبارتی این لاین را در مناطقی که فصل رشد طولانی‌تری دارند، می‌توان کشت کرد. در مقابل لاین D81083 با میانگین 1023 درجه روز رشد، کمترین میزان GDD را نشان داد. یعنی این لاین برای مناطقی که فصل رشد کوتاه‌تری دارند، مناسب‌تر است. در بررسی اجزاء عملکرد، لاین‌های KS-31147، KS-31152 و KS-31154 به ترتیب بیشترین تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه را نشان دادند. رقم گلی بیشترین عملکرد دانه و ارتفاع بوته را به خود اختصاص داد. در تعیین همبستگی صفات با عملکرد دانه مشخص گردید که صفت ارتفاع بوته بیشترین همبستگی مثبت (**0/892=r) را با عملکرد دارد. در مقابل، صفت وزن صد دانه بیشترین همبستگی منفی (*0/671-=r) را با عملکرد نشان داد. بطور کلی، همبستگی بین صفات با عملکرد دانه نشان داد که برای افزایش عملکرد باید مراحل رویشی گیاه کوتاه‌تر شود.

Keywords:

لوبیا قرمز , واحد حرارتی (GDD) , عملکرد و اجزاء عملکرد , همبستگی

Authors

علی اکبر قنبری

عضو هیئت علمی ایستگاه ملی تحقیقات لوبیا خمین

بهروز اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات

علی حیدری

کارشناس ارشد زراعت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • فرهمند راد، ش.، د. مظاهری و ت. بنائی. 1378. اثر ...
  • قنبری، ع.ا.، بیضائی، ا. و ح.ر. در ی. 1383. تعیین ...
  • کوچکی، ع.وا. زند. 1375. کشاورزی از دیدگاه اکولوژی. انتشارات جهاد ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • کوچکی، ع. و م. نصیری محلاتی. 1375. اکولوژی گیاهان زراعی. ...
  • Egli, D.B. 1998. Seed biology and the yield of grain ...
  • National bean research station of Khomein, 8 km Kh orramdasht ...
  • نمایش کامل مراجع