بررسی پتانسیل تنوع ژنتیکی کلکسیون لوبیای سفید بانک ژن گیاهی ملی ایران

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,057

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_205

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

Abstract:

در این تحقیق پتانسیل تنوع ژنتیکی کلکسیون لوبیای سفید (Phaseolus vulgaris L.) بانک ژن گیاهی ملی ایران شامل 500 نمونه در مزرعه تحقیقاتی بانک ژن گیاهی ملی ایران واقع در کرج کشت و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق صفاتی از قبیل الگوی رشد، تعداد گره در ساقه اصلی، تعداد روز تا گلدهی، ارتفاع بوته، تعداد روز تا غلافدهی، تعداد روز تا دانه بندی غلافها، تعداد روز تا رسیدن غلافها، انحنای غلاف، تعداد غلاف در بوته، تعداد بذر در غلاف، وزن صد دانه، تعداد بذر در بوته و عملکرد بذر بوته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آمار توصیفی صفات نشان داد که تنوع قابل ملاحظه ای در ارتباط با اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. نتایج حاصل از محاسبه ضرایب همبستگی ساده صفات نشان داد که صفات تعداد غلاف در بوته، وزن صد دانه، تعداد بذر در بوته، تعداد بذر در غلاف، تعداد روز تا گلدهی، تعداد روز تا غلافدهی، تعداد روز تا دانه بندی غلافها، تعداد روز تا رسیدن غلافها، الگوی رشد، ارتفاع بوته و انحنای غلاف بیشترین تاثیر را بر روی عملکرد بذر دارا می باشند. همچنین تجزیه رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که صفات تعداد غلاف در بوته، وزن صد دانه، تعداد بذر در بوته و انحنای غلاف بیشترین تغییرات عملکرد را توجیه می کنند. در تجزیه به مولفه های اصلی از صفاتی که همبستگی بالاتر و معنی دارتری با یکدیگر داشتند استفاده شد که این تجزیه 13 صفت انتخابی را به چهار مولفه اصلی کاهش داد که در مجموع 71/064 درصد از کل واریانس موجود در صفات انتخابی را توجیه کردند که این مولفه های اصلی به ترتیب شامل خصوصیات غلافدهی، عملکرد و اجزاء آن، قدرت رویشی گیاه و خصوصیات غلاف بودند.

Authors

حمید رضا درگاهی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

شاهین واعظی

بانک ژن گیاهی ملی ایران

محمد جعفر آقایی

بانک ژن گیاهی ملی ایران

منصور امیدی

گروه زراعت و اصلاخ نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امینی، اشکبوس. 1377. بررسی تنوع ژنتیکی و جغرافیایی 576 رقم ...
  • یزدی صمدی، بهمن و سیروس عبدمیشانی. 1380. اصلاح نباتات زراعی. ...
  • Garcia, H., J.R. Rogelio Aguirre and Jose S .M.Muruaga. 1997. ...
  • Hornakova, O., M. Zavodna, M. Zakova, J. Kraic and F. ...
  • Zeven, A.C., J. Waninge, Th. Van Hintum and S.P. Singh. ...
  • نمایش کامل مراجع