بررسی ارزش غذایی انواع حبوبات کشت شده دراستان لرستان.

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 5,719

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_226

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

Abstract:

حبوبات جایگاه ویژه ای در تأمین مواد غذایی بخصوص پروتئین مورد نیاز جامعه دارند. با توجه به اینکه امروزه یکی از دغدغه و ضروریات مهم جوامع بشری تامین غذا است و شاخص پیشرفت یا عقب ماندگی هر ملت به تامین منابع غذایی بخصوص منابع پروتئینی آن جامع بستگی دارد.امنیت غذایی هنگامی میسر می شود که تمهیداتی اندیشیده شود تا زمینه حداکثر بهره برداری بهینه از منابع خوراک موجود در کشور فراهم شود. و بتوان از ظرفیتهای بالقوه منابع آب و خاک موجود بیشترین استفاده را برای تولید خوراک به عمل آورد و این مهم مستلزم شناسایی منابع غذایی در هر یک از مناطق کشور است تا بتوان بر اساس این اطلاعات برنامه ریزی لازم را برای تامین خوراک مورد نیاز انجام داد. حبوبات علاوه برآنکه منبع غنی از پروتئینی به شمار میروند به بواسطه خاصیت تثبیت کنندگی ازت در خاک از نظر کمک به اصلاح وبهبود اراضی نیز حائز اهمیت فراوانی بخصوص در اراضی دیم می باشد. دانه و کاه این گیاهان بواسطه غنی بودن از لحاظ انرژی و پروتئین می تواند به عنوان منبع تأمین کننده انرژی و پروتئین خوراک دام و طیور نیز مورد استفاده قرار گیرند. سطح زیرکشت حبوبات در استان لرستان بالغ بر19450 هزار هکتار است که درمقایسه با کل کشور 458000 هزار هکتار تقریباٌ 5 درصد از سطح زیر کشت کشور را به خود اختصاص داده است .از این مقدار زمین زیرکشت حبوبات در استان سالانه در حدود 97467 تن انواع حبوبات شامل باقلا، نخود، عدس آبی و دیم، لوبیا قرمز، سفید، چتی،چشم بلبلی وماش بدست می‌آید که در این بین نخود، باقلا و انواع لوبیا به مقدار بیشتری کشت و برداشت می‌شوند. به منظور تعیین ارزش عذایی حبوبات در استان لرستان از تعداد134 نمونه از انواع حبوبات کشت شده در استان لرستان در سالهای 1373-1372 تهیه شد و به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت . انواع حبوبات مورد آزمایش به ترتیب عبارت بودند از لوبیا قرمز، سفید، چتی، چشم بلبلی، نخود، ماش، باقلاو عدس آبی ودیم که ترکیبات شیمیایی آنها بشرح جدول شماره دو است. براساس نتایج بدست آمده از این آزمایشات بیشترین میزان پروتئین در بین حبوبات کشت شده در استان لرستان با 24/17 درصد مربوط به نخود با پروتئینی معادل 24/17 و سپس به ترتیب لوبیای چتی، قرمز ، چشم بلبلی ، ماش لوبیای سفید، عدس آبی و دیم با (22/37، 21/21، 20/32، 21/8،20/67، 19/13، 19/12، 18.45 درصد) پروتئین قرار داشتند. نتلیج این آزمایشات نشان داد کمترین مقدار پروتئین اب رقمی معادل 18/45 درصد مربوط به عدس دیم است.بیشترین میزان انرژی خام اندازه گیری شده نیز به ترتیب مربوط به نخود، باقلا، لوبیای چتی،چشم بلبلی،عدس آبی و دیم و نهایتاٌ لوبیای سفید و قرمز بود.

Authors

کریم قربانی

اعضائ هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

تورج اعظمی کردستانی

اعضائ هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

بهروز یار احمدی

اعضائ هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اعظمی کردستانی، تورج، 1381. تعیین ترکیبات شیمیایی منابع خوراک دام ...
  • انصاری، ن.، 1370، بررسی و شناخت مناطق اکولوژیک استان لرستان، ...
  • بیضایی، اسمائیل 1377. گزارش طرح بررسی لاینها و ارقام لوبیای ...
  • زنجانی, م.ع.، 1369، شیمی تجزیه دستگاهی، جلد اول، چاپ، دانشگاه ...
  • صباغ پور، سیدحسین. 172. گیاه باقلا. موسسه تحقیقات اصلاح و ...
  • صباغ پور، سیدحسین. 1376 . گزارش نهایی بررسی و ارزیابی ...
  • کوچکی، عوض. و محمد بنایان اول، 1375. زراعت حبوبات . ...
  • علی عربی، حسن. 1379 . تعیین ارزش غذایی دانه گاو ...
  • قربانی، کریم. 1383. بررسی استفاده از سطوح مختلف گاو دانه ...
  • محمد خانی، رضا.1379. گزارش نهایی بررسی و مقایسه عملکرد و ...
  • مجنون حسینی، ناصر. 1372. حبوبات در ایران .انتشارات جهاد دانشگاهی ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • نمایش کامل مراجع