مطالعه اثر محلول پاشی عنصر آهن (Fe) بر عملکرد دانه و خصوصیات مورفولوژیک دو هیبرید جدید ذرت علوفه ای در شمال خوزستان

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 393

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IAUD01_037

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

ارقام جدید معرفی شده ذرت در خوزستان شامل Valfajer 700, karon می باشند که سازگاری بسیار مطلوبی درشرایط اقلیمی خوزستان دارند . افزایش کمیت و کیفیت ذرت علوفه ای مستلزم فراهم بودن عناصر غذایی مورد نیاز اینگیاه در خاک ( از جمله عنصر میکرو آهن) می باشد. مسئله اساسی این تحقیق بررسی اثر تکمیل عناصر غذایی بر عملکردکمی ارقام جدید ذرت علوفه ای است. نیاز غذایی گیاه C4 ذرت با زیست توده (بیوماس) نسبتاً بالا در بین محصولات غذایی بر کسی پوشیده نیست در این ارتباط نقش و اهمیت عنصر آهن در ساختار ترکیبات فتوسنتز بسیار مهم می باشد.بطور معمول زارعین عناصر غذایی ماکرو بویژه نیتروژن، فسفر و پتاس را برای بهبود رشد و عملکرد استفاده می کنند اما ازمصرف سایر عنصر بویژه آهن غفلت می نمایند. موضوع دیگر در ارتباط با این تحقیق مقایسه سه هیبرید جدید تجاری ذرتمی باشد این هیبریدها اخیرا (در سال 1391) بوسیله مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد برای استفاده زارعین معرفی شدهاند. بسیار ضروری است که نیازهای غذایی این هیبریدها مشخص و به زارعین توصیه شود که در صورت تمایل برای تغذیهآنها اقدام نمایند بعلاوه اثر متقابل محلول پاشی عناصر و مقایسه هیبریدها نیز برای ما اهمیت دارد تا ببینیم بالاترینعملکرد دانه مربوط به کدام هیبرید و محلول پاشی کدام عنصر بدست م یآید. علایم کمبود آهن ابتدا در جوان ترینبرگ ها به صورت زردی بین رگبرگی ظهور می کند و سرانجام پهنک برگ به رنگ زرد و یا سفید در می آید. کمبود آهن دراغلب خاک های ایران مشهود است. آهن در خاک بصورت یون Fe II کانی هایی مثل هماتیت (Fe2O3)، گئوتایت (Fe2O3, 2H2O) و پیریت (FeS) موجود است و عنصر آهن یکی از عناصر ضروری برای گیاه است و نقش اساسی در کلروپلاست دارد.

Authors

علی غلامی

عضو هیأت علمی و مدیر گروه خاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

لیلا مهدوی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

محمد برزگری

عضو هیأت علمی مرکز علوم و تحقیقات صفی آباد، دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نصیری، م. و خلعتبری، م. 1387، تاثیر عناصر پتاسیم، آهن، ...
  • Brown, J. C. and W. E. Jones., 1974, Phosphorus efficiency ...
  • Gupta, A. S., S. Khnna and N.K.Tomar. 1985.Effect of sodicity ...
  • نمایش کامل مراجع