تغییرات مکانی اسیدیته در خاکهای زراعی آهکی حوضه میان جنگل شهرستان فسا

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 320

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_252

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

پ هاش یکی از ویژگی های بسیار مهم و تأثیرگذار در اغلب فرایندهای خاکی است. به دلیل تغییرات مکانی عوامل مؤثر بر پ- هاش، این ویژگی نیز در نقاط مختلف یک خاک متفاوت است. با توجه به اینکه آگاهی از تغییرات مکانی ویژگی های خاک از جمله پ هاش یکی از ملزومات کشاورزی دقیق و مدیریت بهینه اراضی است. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تغییرات مکانی پ هاش در بخشی از خاک های زراعی حوضه میان جنگل فسا و با نمونه برداری از 21 نقطه واقع بر یک شبکه نمونه برداری نسبتاً منظم از خاک های سطحی منطقه انجام شد. پس از آماده سازی نمونه ها و اندازه گیری پ هاش و پس از بررسی ویژگی های آماری داده ها، به منظور بررسی تغییرات مکانی داده ها تغییرنما محاسبه و مدلسازی شد و با توجه به مشخصات مدل مناسب تغییر نما و با استفاده از روش کریجینگ- معمولی مقدار پ هاش در نقاط فاقد اندازه گیری تخمین زده شد. دقت تخمین های انجام شده با روش ارزیابی متقابل تعیین شد و سرانجام پهنه بندی پ هاش با استفاده از مقادیر تخمین زده شده انجام شد. نتایج نشان داد توزیع داده ها تا حدود زیادی از توزیع نرمال انحراف داشت. بنابراین برای انجام تحلیل زمین آماری توزیع داده ها با تبدیل لگاریتمی تا حد امکان به توزیع نرمال نزدیک شد. مقادیر پ هاش اندازه گیری شده در منطقه دارای وابستگی مکانی قوی (مدل کروی با نسبت اثر قطعه ای به آستانه برابر صفر) می باشد. مقدار پ هاش در هر نقطه مقدار این ویژگی را در سایر نقاط مجاور تا حدود 48 متر تحت تأثیر قرار می دهد. روش کریجینگ معمولی توانست پ هاش را در نقاط فاقد اندازه گیری با ضریب تبیین 0/61 و خطای استاندارد 0/24 با دقت قابل قبول برآورد نماید. نقشه های پهنه بندی تهیه شده می تواند در کشاورزی دقیق و مدیریت هوشمند و به ویژه در مصرف کود و نهاده ها به کار گرفته شود تا از مصرف غیرضروری و مقادیر بیش از حد کود و نهاده ها و در نتیجه زیان های اقتصادی و آلودگی های زیست محیطی جلوگیری کرد.

Authors

سیدعلی اکبر موسوی

بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مریم زاهدی فر

گروه مهندسی منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه فسا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ayoubi, Sh., S. Mo hammadzaman _ and F. Khormali. 2007. ...
  • properties for site specific farming in northern Iran International Journal ...
  • Cambardella, C.A., T.B. Moorman, T.B. Parkin, D.L. Karlen, R.F. Turco ...
  • Chaplot V., F. Darboux, H. Bourennane, S. Leguedois, N. Silvera, ...
  • Cohen, M.., E.J. Dunne, and G.L. Bruland. 2008. Spatial variability ...
  • Gaston, L.A., M.A. Lacke, R.T. Zablotowicz, and K.N. Reddy. 2001. ...
  • Goovaerts, P. 1999. Geostatistics in soil science state-of-the-ar and perspectives. ...
  • Kilic, K., S. Kilic, and R. Kocyigit. 2012. Assesment of ...
  • Moosavi, A. A. and A. Sepaskhah. 2012. Spatial variability of ...
  • Thomas, G. W. 1996. Soil pH and soil acidity. PP. ...
  • نمایش کامل مراجع