گامی به سوی توسعه پایدار وحفاظت ازمحیط زیست باتاکید بر آمایش سرزمین (نمونه موردی:شهرستان مریوان)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 377

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_323

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

مطالعات فضایی هریک از مناطق کشور عزیزمان ایران بر اساسمطالعه پتانسیل ها ی موجود وبالقوه نیروی انسانی، منابع کانیسرمایه ای غنی، تنها استراتژی راهبری است که براساس توجهاساسی به امکانات زیست محیطی آن منطقه حفظ نگهداشت آن،توسعه پایدار را ممکن می سازد. هدف اصلی توسعه پایدار تامیننیازهای اساسی، بهبود و ارتقا سطح زندگی برای همه چه نسل کنونیو چه نسل آینده و همچنین حفاظت و اداره بهتر اکوسیستم ها میباشد. در واقع با آمایش سرزمین می توانیم به اهادف توسعه پایداردست یابیم. آمایش سرزمین به معنای بهره برداری بهینه از امکاناتدر راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی و در قلمرو جغرافیاییخاص است. در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی واقتصادی، ساماندهی و نظام بخشی می شوده این کار با هدف ایجادرابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمینبا توجه به ویژگی های فضایی مناطق است. راهبردهای آمایشسرزمین براساس اولویت بندی ها، نقش پذیری و قابلیت سنجی هریک از مناطق، محصولات مشخص مناسب برای هر منطقه را معینمی کند. در این مقاله ابتدا مفهوم کلی آمایش سرزمین، مؤلفه ها وویژگی های آمایش سرزمین، عوامل موثر در آمایش سرزمین، ونقشآن درتوسعه پایدار وحفاظت از محیط زیست شهرستان مریوان موردبررسی قرار می گیرد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی وروش گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای ومیدانی می باشد.

Keywords:

Authors

دادالله بهمند

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :