CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه تطبیقی فرهنگ سازمانی و مؤلفه های سیستم عقلایی با رهیافت کارآمدی منابع انسانی (مورد کاوی: مدیران و دبیران آموزش و پرورش شهر اصفهان)

عنوان مقاله: مطالعه تطبیقی فرهنگ سازمانی و مؤلفه های سیستم عقلایی با رهیافت کارآمدی منابع انسانی (مورد کاوی: مدیران و دبیران آموزش و پرورش شهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: MPCONF02_073
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد مهدی محبی - استادیار گروه مدیریت دانشگاه همدان
ابوالفضل حاتمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت MBA ، دانشگاه همدان
سمیه احمدزاده - دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی ، دانشگاه اصفهان

خلاصه مقاله:
به دلیل رقابت روز افزون و اهمیت موضوع پیشتازی در عرصه رقابت جهانی ، فعالیتهای بسیار از دولتها به سوی این موضوع متمرکز گردیده است. و «بهره وری نیروی انسانی» یکی از عوامل مهم در این زمینه شناخته شده است و یکی از مهم ترین موضوعات در عصر حاضر « چگونگی توفیق در ارتقاء بهره وری نیروی انسانی است. از سوی دیگر عوامل موثر بر بهره وری از دیدگاههای مختلف مورد بررسی و دسته بندی قرار گرفته اند و هر یک از صاحب نظران الگویی خاص را برای افزایش در سازمان ارائه داده اند در نتیجه الگوی واحد و یکسانی برای این موضوع وجود ندارد لذا هر سازمان موظف است که رأسا به تبیین و تعیین عوامل موثر بر کارآمدی منابع انسانی سازمان متبوع اقدام نماید. در پژوهش حاضر تاثیر پنج عامل «آموزش ضمن خدمت» «مشارکت کارکنان»، «عامل جبران خدمات کارکنان»، «فرهنگ سازمانی» و «سبک های مدیریت و رهبری» بر افزایش کارآمدی منابع انسانی سازمان آموزش و پرورش شهر اصفهان اندازه گیری شده است. برای این منظور نمونه آماری از بین دبیران و مدیران آموزش و پرورش شهر اصفهان به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب شد.ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 30 سوال بسته پاسخ براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت بود و اعتبار آن بر اساس آزمون آلفای کرونباخ 0/96 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق نیز در دو سطح آماری توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. یافته های تحقیق نشان داد عوامل پنج گانه بررسی شده شامل : «آموزش ضمن خدمت با میانگین 3/62 و انحراف معیار 0/889، «مشارکت کارکنان با میانگین 3/68 و انحراف معیار 0/911، «عامل جبران خدمات» با میانگین 3/47 و انحراف معیار 1/077، «فرهنگ سازمانی» با میانگین 3/72 با انحراف معیار 0/718، «سبک های مدیریت و رهبری» با میانگین 3/66 و انحراف معیار 0/735 همگی بیش از سطح متوسط در افزایش کارآمدی منبع انسانی آموزش و پرورش شهر اصفهان موثر بوده اند هر چند که میزان این تاثیر گذاری یکسان نبوده به گونه ای که بیشترین تاثیر مربوط به «فرهنگ سازمانی» و کمترین تاثیر مربوط به «عامل جبران خدمات» می باشد.

کلمات کلیدی:
فرهنگ سازمانی، کارآمدی، سیستم عقلایی، مدیریت، جبران خدمت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/554558/