CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر مقررات آیین نامه ای بر آسیب پذیری ساختمان های مسکونی به کمک روش نسبت طیفی، ( مطالعه موردی، بخشی از منطقه یک شهرداری شیراز )

عنوان مقاله: بررسی تأثیر مقررات آیین نامه ای بر آسیب پذیری ساختمان های مسکونی به کمک روش نسبت طیفی، ( مطالعه موردی، بخشی از منطقه یک شهرداری شیراز )
شناسه ملی مقاله: NBRCS06_015
منتشر شده در ششمین همایش مقررات ملی ساختمان در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی مخبری - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

خلاصه مقاله:
جنس مصالح، نحوه اجرا و استانداردهایی که براساس آن یک سازه بنا شده است بر پاسخ سازه در مقابله با زلزله مؤثر است. در برنامه ریزی مدیریت بحران، شناخت میزان خسارت احتمالی می تواند چگونگی روبرو شدن با سازه های موجود را مشخص نمود. در برنامه ملی کاهش خطر زلزله (NEHRP) ، که برنامه کاهش آسیب های ناشی از بلایای طبیعی ارائه می کند، توجه به برنامه های مطالعاتی آسیب پدیری توصیه شده است. در این مقاله به منظور ارائه روشی ارزان و سریع از نسبت طیفی میکروترمور استفاده شده است. بدین منظور با ارزیابی ساختمان های مختلف در شهر شیراز، تغییرات فرکانس طبیعی ساختمان را با افزایش عمر و تغییر جنس و نوع سازه و همچنین آیین نامه طراحی مطالعه گردیده است. نتایج حاصل نشان میدهد که فرکانس طبیعی ساختمان و ضریب آسیب پذیری با تغییر جنس مصالح ساختمان، عمر سازه و آییین نامه طراحی تغییر مییابد. به کمک این پارامترها میتوان آسیب پذیری ساختمانها را بررسی کرد. با اصلاح آیین نامه ها روند خطر پذیری نیز کاهش می یابد.

کلمات کلیدی:
میکروترمور، آسیب پذیری، تحلیل خطر، نسبت طیفی، مدیریت بحران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/554967/