CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی آسیب پذیری و ارائه راهکار مناسب جهت حفظ و نگهداری ساختمانهای تاریخی ( مطالعه موردی سر در ورودی مسجد وکیل شیراز )

عنوان مقاله: ارزیابی آسیب پذیری و ارائه راهکار مناسب جهت حفظ و نگهداری ساختمانهای تاریخی ( مطالعه موردی سر در ورودی مسجد وکیل شیراز )
شناسه ملی مقاله: NBRCS06_035
منتشر شده در ششمین همایش مقررات ملی ساختمان در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا خاکزاد - کارشناس ارشد زلزله، مربی موسسه آموزش عالی ارم شیراز
محمد علی هادیان فرد - دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی شیراز

خلاصه مقاله:
مطالعه آسیب پذیری و نحوه حفظ و نگهداری ساختمانهای تاریخی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. برای ساختمانهای قدیمی و تاریخی که پیکربندی سازه ای آنها کاملا مشخص نمیباشد، برآورد خصوصیات دینامیکی و فرکانس طبیعی سازه از روشهای تحلیلی به راحتی امکان پذیر نمی باشد در این خصوص استفاده از اندازه گیری ریز لرزه ها و بکارگیری روش نسبت طیفی بسیار کارآمد می باشد. در این مقاله به مطالعه موردی سردر ورودی مسجد وکیل شیراز پرداخته شده است. در ابتدا با انجام آزمایشات محلی و اندازه گیری ریزلرزه ها خصوصیات دینامیکی سازه و خاک ساختگاه برآورد شده است. سپس پدیده تشدید و در نهایت سایر نقاط ضعف سازه مورد بررسی قرار گرفته است. جهت حفظ و نگهداری از ساختمان در برابر زلزله های احتمالی آینده و جلوگیری از پیشرفت ترکهای موجود، روش ایجاد هسته مرکزی بتنی در دیوارها به عنوان روش مقاوم سازی پیشنهاد گردیده است.

کلمات کلیدی:
حفظ و نگهداری، ساختمانهای تاریخی، مسجد وکیل، ریز لرزه، هسته مرکزی بتنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/554987/