CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین خطر پذیری مناطق سیلابی با استفاده از مدل HEC-RAS و GIS (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی رودخانه هلیل رود، شهرستان جیرفت)

عنوان مقاله: تعیین خطر پذیری مناطق سیلابی با استفاده از مدل HEC-RAS و GIS (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی رودخانه هلیل رود، شهرستان جیرفت)
شناسه ملی مقاله: NCIID02_221
منتشر شده در دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان قاضی زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی دانشگاه صنعتی شاهرود
زهرا گنجی - استادیار گروه آب و خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود
خلیل اژدری - دانشیار گروه آب و خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

خلاصه مقاله:
سیل یکی از مخرب ترین بلایای طبیعی در دنیا است. در دهه گذشته میزان سیلاب های مخرب به دلیل افزایش دما، گسترششهرسازی و تغییر خصوصیات حوضه آبریز همراه با ایجاد تغییر در کاربری اراضی و استفاده نادرست از زمین افزایش یافته است. باوجود تحقیقات زیادی که در زمینه پیش بینی،کنترل و مهار سیلاب و جلوگیری از ایجاد خسارت به تاسیسات آبی و زمین های زراعیصورت گرفته است، این پدیده باعث خسارت های فراوانی در اکثر نقاط دنیا می شود. این خسارتها شامل خسارت جانی وخسارتهای مالی هستند. جهت هر گونه مدیریت سیلاب و پیشگیری از آسیب های سیل به مزارع کشاورزی و تاسیسات. نیازمندمحاسبه مساحت سیل گرفتگی و همچنین برآورد عمق و سرعت سیل هستیم. هدف از این تحقیق تهیه نقشه پهنه بندی خطر سیلاباراضی کشاورزی و مکان مناسب برای ایجاد اراضی پایدار کشاورزی برای بازهای از رودخانه هلیل واقع در شهرستان جیرفت استانکرمان می باشد. این مطالعه به طول 30 کیلومتر با استفاده از نرم افزار HEC-RAS و GIS انجام شده است .بدین منظور با استفاده ازاطلاعات موجود و نقشه برداری شده، TIN محدوده طرح ساخته شد.سپس در نرم افزار GIS وبا استفاده ازنرمافزار الحاقی Geo Rasاقدامات اولیه و آماده سازی داده ها انجام شد.در نهایت برای سیل با دوره بازگشت 25 سال در نرم افزار HEC-RAS میزان سیلگرفتگی ارازی مشخص شد.

کلمات کلیدی:
پهنه بندی سیل، GIS, HEC-RAS، هلیل رود

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/555257/