CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر سنجی استفاده از سیستمهای مدیریت زمانبندی شناورI.S.S و گسسته D.S.S در سیستم SCATS و تحلیل هر یک در کنترل هوشمند تقاطعات شهری (مطالعه موردی: تقاطع معلم - دانشجو شهر مشهد)

عنوان مقاله: اثر سنجی استفاده از سیستمهای مدیریت زمانبندی شناورI.S.S و گسسته D.S.S در سیستم SCATS و تحلیل هر یک در کنترل هوشمند تقاطعات شهری (مطالعه موردی: تقاطع معلم - دانشجو شهر مشهد)
شناسه ملی مقاله: TTC15_091
منتشر شده در پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مانی حاذقی - کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد، تهران جنوب
علی پژومندراد - کارشناس ارشد مخابرات سیستم، دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، تهران
سودابه قجرزاده - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری،دانشکده معماری، دانشگاه آزاد مشهد
مسعود یزدی - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت شهری، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد مشهد

خلاصه مقاله:
در شبکه راههای شهری، بی شک مهمترین نقاط تداخل، تقاطع های شهری می باشند بنابراین ب ا رفع مسائل و مشکلات تردد در تقاطع ها می توان ظرفیت شبکه حمل و نقل شهری را افزایش داد. در حال حاضر، سیستم کنترل هوشمندSCATSبه عنوان راه حلی مناسب جهت کنترل تقاطع های فرماندهی در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور به کار گرفته شده است. این سیستم بر خلاف دیگر روشهای کنترلی از مدلهای ریاضی و تئوری جهت اختصاص بهینه زمانبندی استفاده نمیکند زیرا رفتار ترافیکی رانندگان در نقاط مختلف دنیا ، متفاوت بوده واستفاده از مدلهای ترافیکی ، محدودیت ایجاد می نماید. درSCTAS زمان تخصیص به هر فاز بر اساس میزان شلوغی و یا خلوت بودن مسیر که با پارامتر نرخ اشباع مشخص می گردد، تعیین می شود. سیستم تعیین می کند که چنددر صد از زمان تعریف شده در طول سیکل به هر فاز حرکتی اختصاص یابد. این درصد ها بر اساس نظر و محاسبات طراح به سیستم اعمال می شود. در SCTAS اختصاراً این روش زماندهی DSS نامید می شود اعمال این قبیل زمانبندی ها علاوه بر اینکه با خطای انسانی همراه می باشد گاها، نرم افزار را در انتخاب زمانبندی بهینه دچار مشکل ساخته که نتیجه معضلات یاد شده، تغییرات زمانبندی غیر قابل پیش بینی و خلاف انتظار ، درطول یک یا چند سیکل پیاپی به تقاطع و یا محور های هماهنگ شده با هم می باشد که این امر باعث پس خوردگی ناگهانی بار در حالات یاد شده می گردد. فرایند زمانبندی شناورISS مطابق روش فوق عمل می نماید با این تفاوت که تغییرات زمانبندی تقاطع به صورت پیش فرض به نرم افزار اعمال شده و با تغییرات اندکی که درزمان هر فاز بوجود می آورد، سعی در اعمال بهترین زمانبندی به سیستم را دارد .

کلمات کلیدی:
سیستم کنترل هوشمندSCTAS، سیستم زمانبندیISS، سیستم زمانبندیDSS، نرخ اشباع، زمان فاز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/558408/