استفاده از مدل لوجیت چندگانه در بررسی تاثیر عوامل حواسپرتی رانندگان در بروز تصادفات درونشهری به منظور تعیین میزان تاثیر تبلیغات در بین این عوامل(مطالعه موردی مشهد)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 664

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TTC15_294

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

رانندگی زمانی پیچیده تر می شود که عوامل پرت کننده حواس داخل و خارج وسایل نقلیه وجود دارند . شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد عوامل اختلال حواس ریسک رخ دادن تصادف را افزایش می دهند. شواهد اینافزایش ریسک از منابع مختلفی نظیر نظرسنجی، مصاحبه های بیمارستانی و استفاده از شبیه ساز رانندگی به اثبات رسیده است. یکی از عوامل حواس پرتی که اثر آن عامل در بروز تصادفات درونشهری کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست تابلوهای تبلیغاتی ثابت کنار جاده ای و تبلیغات بر روی بدنه ناوگان حمل و نقل بار و مسافر درون شهری است. نکته اساسی مطرح در این مساله این است که این تبلیغات محیطی چه اثر سویی دارند و چقدر می توانندخطرآفرین باشند. در مطالعه حاضر با استفاده از پرسشگری از 400 راننده ساکن شهر مشهد که سابقه تصادف داشتند و استفاده از مدل انتخاب چندگانه و تحلیلAHP بر روی اطلاعات بدست آمده، مشخص گردید در بین عوامل موثر در حواس پرتی منجر به تصادفات، صحبت کردن با تلفن همراه با39/5درصد کارکردن باسایرتجهیزات الکتریکی نظیر رادیو، پخشGPS ،CDو...20/4درصد صحبت کردن با سرنشینان حین رانندگی با 11/9درصد خوردن و آشامیدن در حین رانندگی12/8درصد تبلیغات ثابت کنار جاده ای8/4درصد و تبلیغات بر روی بدنه ناوگان حمل و نقل عمومی7/1درصد به ترتیب اولویت وزن گرفتند. همچنین آنالیز حساسیت دینامیک نشان دهنده عامل صحبت کردن با تلفن همراه به عنوان مهم ترین عامل در حواس پرتی راننده و تصادفات و تبلیغ ات بر روی بدنه ناوگان حمل و نقل عمومی به عنوان کم اهمیت ترین عامل شناخته شده است

Keywords:

عوامل حواسپرتی در رانندگی , تصادفات درونشهری , تبلیغات ثابت و متحرک , مدل انتخاب گسسته , تحلیل AHP , مشهد

Authors

علیرضا ماهپور

دانشجوی دکتری مهندسی عمران گرایش برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه تربیت مدرس

امیرحسین ضیاءخدادادیان

دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش راه و ترابری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

ابوالفضل محمدزاده مقدم

استادیار دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :