نظریات موافق، مخالف و مشروط نسبت به اشتغال زنان

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,552

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WOMEN01_032

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

محققین به خاطر دید و نگرشی که به زن دارند بنیاد موافقتها و مخالفتهای خود را با اشتغال مادر میگذارند. موافقین با اشتغال زن معتقدند که اشتغال بر شخصیت و آگاهی زنان آثاری میگذارد که نهایتا بر وی اعضای خانواده اثر میگذارد. هر چه حیطه عمل و کار گسترده تر باشد و استمرار یابد، زن شخصیت گسترده تری پیدا میکند. زن محدود به خانه داری و پرورش فرزندان دارای ارتباطات متعدد و عهده دار وظایف گوناگون از لحاظ شخصیتی نخواهد بود. اشتغال زن برای این منظور لازم است. بعضی از تحقیقات نشان میدهند که از تاثیرات مثبت اشتغال زن در بعد اجتماعی کنترل موالید، توجه بیشتر به صرفه جویی، و جلوگیری از فرهنگ مصر ف گرایی و در بعد رفتاری خصوصیاتی چون خودپنداری بالاتر و اعتماد به نفس بیشتر در زنان میباشد که خود به خود این خصوصیات شخصیتی در خانواده تاثیر گذار است. مخالفین اشتغال زن معتقدند: 1 -اشتغال زنان بیکاری مردان را به همراه میآورد. 2 -اشتغال زنان باعث انحطاط و فساد اخلاقی وی میشود. 3 -اشتغال زنان نه تنها عامل اقتدار وی نمیشود، بلکه عاملی برای تحمل زحمت مضاعف میشود.4-اشتغال زنان نه تنها عامل توسعه اقتصادی نبوده بلکه اثرات سویی هم بر اقتصاد جامعه میگذارد.نظریات محققین با رویکرد مشروط اینگونه است که شغل و مقام مادری و تربیت فرزندان را تحت الشعاع خود قرار ندهد. یا این که وجود قوانین و تسهیلات لازم برای اشتغال زنان ضروری است تا یک زن بتواند چند نقش را به نحو احسن انجام دهد. از طرفی برای اجرای خوب نقشهای گوناگون بایستی اولویتهایی قائل شود. لذا زن به خاطر روحیه عاطفی که خداوند در وجودش به ودیعه نهاده است، ابتدا خانه و خانواده و امور مربوط به آن را در نظر میگیرد و سپس به بعد مشارکتی خود در جامعه (اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی) میپردازد. لذا وجود قوانین و تسهیلات برای اشتغال زنان ضروری است و اگر در جامعه ای این طور نباشد. ضربهی مهمی به کیان خانواده و جامعه خواهد زد و در انجام فعالیت نقص داشته و الگوی ایده آلی از زنان شاغل موفق به زنان دیگر ارائه نمیشود.در این پژوهش با استناد به روش کتابخانه ای نظریات موافق، مخالف و مشروط نسبت به اشتغال زنان مورد بررسی قرار گرفته است.

Authors

حسین علومی

کارشناس ارشدحقوق جزاوجرم شناسی دانشگاه آزادمشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اوتادی، مریم (1380) تاثیر اشتغال زنان بر سلامت روان همسرانشان، ...
  • کلی، محمد باقر(1376). بررسی رابطه شتغال مادران بر سازگاری اجتماعی ...
  • خوش تقاضا، ناهید(1376). بررسی اشتغال مادران بر سازگاری نوجوانان، پایان ...
  • شعاری نژاد، علی اکبر(1364. فرهنگ علوم رفتاری. من: انتشارات امیر ...
  • نقدی دورباطی، فرشته (1380). بررسی رابطه اشتغال مادر و سازگاری ...
  • نمایش کامل مراجع