اشتغال زنان؛ تقویت کننده ها و بازدارندهها

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 472

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WOMEN01_054

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

امروزه محدود بودن مشارکت اجتماعی-اقتصادی زنان یکی از عوامل اصلی تمایز میان جوامع در حال توسعه با جوامع توسعه یافته شمرده میشود. به عقیده جامعه شناسان، حضور کم رنگ زنان در عرصههای اجتماعی عموما به عواملی هم چون سن، وضعیت تاهل، شمار و سن فرزندان، و سطح تحصیلات زنان بستگی دارد. بررسیهای گوناگون در ایران نشان داده است که مسئلهی اشتغال زنان بیش از هر چیز تحت تاثیر دو عامل قرار دارد: 1 -تعیین کننده بودن نگرش و شیوهی برخورد مردان با اشتغال همسران خود 2 -اهمیت و تقدس نقش مادری در جامعه و حتی در میان خود زنان ایرانی از دیدگاه برخی جامعه شناسان، دو عامل یاد شده وضعیتی را پدید آورده است که در بیشتر مناطق ایران به مسئلهی اشتغال زنان با دید منفی و انتقادی نگریسته میشود، زیرا با توجه به این که درجامعهی ما نفقه از دیر باز وظیفهی مردان شمرده میشده، در نتیجه، داشتن همسر شاغل نزد بیشتر مردان با گونهئی ارزیابی منفی از خویش و از توان خویش همراه است. از سوی دیگر، گذشته از مخالفتهای شوهر، هرکجا که اشتغال زن به انجام وظایف مادری وی لطمه بزند، خود وی نیز دوچار گونهئی احساس گناه میشود و معمولاً به نفع نقش مادری شغل خود را ترک میکند یا زمان پرداختن به آن را کاهش میدهد. در این پژوهش عوامل تقویت کننده و بازدارنده اشتغال زنان مورد بررسی قرار-گرفته است.

Authors

رویا اسماعیل زاده

کارشناس ارشد الهیات فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه

آرزو علومی بایگی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدتربت حیدریه باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان تربت حیدریه ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سفیری، خدیجه، آراسته، راضیه، موسوی، مرضیه (1389) " تبیین رابطه ...
  • موسوی، سید کمال الدین(1384)" بار تکفل و عوامل فرهنگی- اجتماعی ...
  • نمایش کامل مراجع