ارزیابی اثرات متقابل عملکرد شبکه های جمع آوری سیلاب شهری با تغییرات تراز آب رودخانه به کمک مدل های هیدرولوژیکی Storm CAD ، HEC-RAS

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 923

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WRM06_044

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

با توجه به این که طراحی اصولی و علمی شبکه جمع آوری آبهای سطحی به عنوان یکی از مهمترین اجزای بخش سیستم رفاهی- اجتماعی شهروندان بسیار با اهمیت می باشد و در جهت کارکردهای مطلوب این سیستم برای حل مشکل آبگرفتگی یکی از پر بارانترین شهرهای کشور نقاط مختلف شهر رشت می توان با احداث سازه جمع آوری و هدایت رواناب به مجرای ورودی (Inlet)، در محل های مناسب که از نظر اندازه استاندارد لازم را داشته باشد روانابی که از سطوح غیرقابل نفوذ جریان می یابد را به درستی جمع آوری و به سمت خروجی هدایت کرد تا بدین وسیله مشکل آبگرفتگی موضعی اغلب نقاط حل شود البته این امر مستلزم طراحی درست شبکه زهکش شهری همراه با بررسی تراز سیلابی رودخانه در محل تخلیه می باشد. بر این اساس مطالعه ای در راستای شناسایی و تشریح ویژگی های حوضه بندی و شبکه آبراهه های زهکش و تاثیر تراز سیلابی رودخانه بر مناطق بالادست مربوطه صورت گرفت. در این مطالعه 1 زیرحوضه شهر رشت با مساحت 58 هکتار جهت تعیین وضعیت سیلخیزی و تولید رواناب مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه مسیرهای اصلی زهکشی شهری به طول تقریبی 4 کیلومتر جهت جمع آوری و انتقال آبهای سطحی واحدهای هیدرولوژیکی شهری به کمک مدل Storm CAD شبیه سازی گردید. مناطق بحرانی هیدرولوژیکی شهری جهت اعمال نظرات کارشناسی در جهت حل مشکلات موجود مشخص شد پس از مدل سازی رودخانه در محل تخیله به کمک مدل HEC-RAS اقدام به طراحی و ارائه سازه مناسب جهت افزایش ایمنی منطقه مذکور در برابر روانابهای زیرحوضه های شهری گردید. در نهایت با ارائه راهکارهای مدیریتی مهار سیلاب با رویکرد مهندسی ارزش سعی بر کاهش و رفع معضلات مربوط به رواناب شهری شده است.

Authors

حسن پورفلاح

دانشجوی دکتری عمران آب، گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

محسن نجار چی

استادیار، گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

عبدالغفار غفاری

مدیر عامل مهندسین مشاور طراحان البرز سبز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مطالعات مندسین مشاور طراحان البرز سبز (1384). "مطالعات مرحله اول ...
  • علیزاده، امین (1381)، اصول هیدرولوژی کاربردی، انتشارات آستان قدس رضوی ...
  • _ _ _ _ (2002), G eomorphology , natural hazards, ...
  • Cadier. E. , Small Watershed Hydrology in Semi-Arid North Eastern ...
  • Kleeberg, H. b., Extreme Floods-Causes and Influence, Zeitschrift Tt Kulturtechnc ...
  • نمایش کامل مراجع