نقش مدیریت بحران و مقاوم سازی در کاهش اثرات زیست محیطی و ضایعات به جای مانده پس از زلزله (مزالعه موردی زلزله استان لرستان)

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,966

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INRC03_210

تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1387

Abstract:

زلزله مخرب ترین و سریع ترین بلای طبیعی است که بر جوامع تحمیل می شود و وقوع آن در هر زیستگاه انسانی ممکن است در یک لحظه موجب نابودی زیستگاه زیستمند شود. کشر ما ایران نیز یکی از کشورهای زلزله خیز دنیا به شمار می رود و به علت استعداد زلزله خیزی بالا علاوه بر تلفات و خساارات مالی‌، همواره محیط زیست آن نیز در معرض تهاجم، تخریب و فرسایش بوده است. از آنجا که محیط زیست مجموعه و نظام هماهنگی است که حیات انسان و سایر موجودات زنده به آن وابسته است لذا جهت مدیریت در شرایط اضطرار باید عوامل تهدید کننده محیط زیست نیز در نظر گرفته شود. همچننی در تهیه طرح جامع مقاوم سازی کشور که شامل فرآیند شناسایی، اولویت بندی،‌بودجه بندی و برنامه ریزی،‌ ارزیابی لرزه ای، ارجا و کنترل مقاوم سازی بناها می باشد توجه به اهمیت ساختمان و اثرات که د راثر زلزله بر محیط زیست می گذارند نیز از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. از ضایعات به جا مانده از زلزله می توان به اجساد انسان ها و حیوانات و نخاله ها و آوارهای به جا مانده و همچنین مواد شیمیایی و بعضا خطرناک صنعتی در ملح حادثه اشاره کرد. که عدم توجه به این مواد زائد به جای مانده اثرات ناگوار د رمنطقه حادثه دیده به همراه خواهد داشت. ما در این مقاله برآنیم تا با درس های گرفته شده از زلزله های اخیر پس از بررسی اثرات زیست محیطی با در نظر گرفتن سازه هایی که نیازمند توجه ویژه در زمینه مقاوم سازی می باشند را در نظر گرفته و تدابیر لازم جهت پیشگیری از افزایش حجم ضایعات پیش از زلزله و همچنین رویکرد های مناسب جهت اتخاذ تدابیر مناسب را با بررسی موردی زلزله فروردین 1385 استان لرستان ارائه نماییم. روش تحقیق به صورت تحلیلی توصیف می شود که با بازدید میدانی از منطقه حادثه دیده همراه بوده است.

Authors

منسیره سادات موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکه محیط زیست، دانشگاه تهران

نگین بینش

کارشناس ارشد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :