CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین نقش سیستم های هوشمند RFID بر عملکرد ایمنی و ترافیکی شبکه راه های شهری و برون شهری

عنوان مقاله: تعیین نقش سیستم های هوشمند RFID بر عملکرد ایمنی و ترافیکی شبکه راه های شهری و برون شهری
شناسه ملی مقاله: AUUM02_244
منتشر شده در دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابوالفضل فلاح باباییان - دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، گروه مهندسی عمران-راه و ترابری، آمل، ایران.
حسن ذوقی - استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

خلاصه مقاله:
از اساسی ترین زیرساخت های لازم برای توسعه صنایع و افزایش سطح رفاه اجتماعی هر کشور وجود حمل و نقل روان و ایمن در آن کشور می باشد. امروزه مشکلات مربوط به حمل و نقل از قبیل: تراکم، تصادفات، آلودگی های زیست محیطی و … باعث شده تا تامین حمل و نقل ایمن و کارا یکی از مهمترین مسایل پیش روی اغلب کشورها باشد. ایده بکارگیری سیستم های حمل و نقل هوشمند (ITS) است که می تواند افق تازه ای برای دستیابی به تحرک مستمر در جامعه ارتباطی و اطلاعاتی ما ایجاد کند. ردیابی وسایل نقلیه و تعیین موقعیت آنها و پی آیند آن راهبری و کنترل حرکت وسایل نقلیه در محیط های شهری از اصول برنامه ریزی و مدیریت شهری است. مرسومترین این سیستم ها GPS است که از طریق شبکه ماهواره ای موقعیت وسایل نقلیه تعیین و به سیستم کنترل حمل و نقل ارسال می شود. کشورهایی که این تکنولوژی را در اختیار ندارند می بایست خدمات مورد نظر را از کشورهای صاحب تکنولوژی خریداری نمایند که هزینه هایی را بر آنها تحمیل می نماید و همچنین سیستم های بر پایه این تکنولوژی نیز عملکرد مناسبی ندارند. امروزه نظارت، کنترل و برنامه ریزی جهت مسائل ترافیکی, استفاده از ابزاری دقیق و تکنولوژی های پیشرفته را طلب می کند. فناوری برچسب هوشمند یا RFID بیانگر سیستم هایی است که از امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات مربوط به هویت یک شیء استفاده می کند. این فناوری موفق شده است تا قابلیت و کارایی خود را به عنوان یک ابزار مقرون به صرفه در بهبود عملکرد و کاهش زمان و هزینه های نیروی انسانی و منابع در بسیاری از موارد ثابت نماید. مطالعات و تجارب مختلف نشان داده است که یکی از معضلات بکارگیری سیستم های RFID در کشور، عدم برنامه ریزی مناسب و عدم تامین زیرساخت های لازم می باشد. چراکه دولت می تواند با برنامه ریزی مناسب نسبت به دستیابی مردم به این سیستم اقدام نماید. بررسی های صورت گرفته در این تحقیق نشان داده است که ترویج این سیستم و میزان اثرگذاری ان بر اجرایی شدن این طرح در کشور، استفاده از فرآیند پلاک گذاری و توسط پلیس راهور می باشد. چراکه شناسه پلاک هر خودرو چیزی جدا ناپذیر از خودرو می باشد، پس می تواند راهکار مناسبی برای بکارگیری سیستم قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
سیستم های رادیویی RFID، عملکرد ایمنی و ترافیکی، ترویج سیستم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/560947/