بررسی انتشار آلودگی بیولوژیکی از مخزن آب در حملات بیوتروریسمی و تأثیر آن بر جمعیت تحت پوشش با استفاده از نرم افزارهای EPANET و ArcGIS

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 798

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DMHSE03_086

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

Abstract:

سلاح های بیولوژیک بطور بالقوه خطرناک ترین سلاح ها در جهان محسوب شده و حفاظت در مقابل آنها از موارد دیگر مشکل تر است. در این میان نقش مهم و ارتباط تنگاتنگ شریان های حیاتی در فرآیند مدیریت جامع بحران شهری حیاتی از جمله شبکه های توزیع آب شهری، موجب فلج شدن امدادرسانی در زمان بحران و خسارات جبران ناپذیر می گردد. استفاده ی بالقوه از عوامل میکروبی (بیولوژیکی) برای مقاصد تروریستی برای برنامه ریزان نظامی، دولتی و مدنی و نیز نهادهای سلامت عمومی یک نگرانی اولویت دار به شمار می رود. سلاح های بیولوژیکی از این بابت خطرات ویژه دارند که ممکن است افراد بلافاصله متوجه نشوند که مورد حمله قرار گرفته اند و این به عامل عفونی اجازه ی گسترش می دهد. علاوه بر این می توان از آنها هم علیه انسان و هم حیوانات و غلات استفاده نمود و ا ین باعث می شود که حمله ی بیولوژیک علاوه بر تبعات جانی، تبعات اقتصادی نیز در پی داشته باشد. برای آمادگی هرچه بیشتر در مواقع بحرانی و مباحث پدافند غیرعامل، شناسایی نقاط قوت و تقویت نقاط ضعف، جزء ارکان حیاتی چرخه ی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است. لذا با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله سعی شده است که با استفاده از نرم افزار EPANET به بررسی میزان انتقال آلودگی از مخزن به شبکه آبرسانی شهری در تزریق عمدی الاینده های میکروبی در طی یک فرایند تروریستی که امری دور از انتظار نیست، پرداخته شود و فرآیند تزریق الاینده ها که باعث به وجود آمدن بیماری ها است، شبیه سازی گردد و همچنین با بررسی و تحلیل های GIS میزان جمعیت تحت تأثیر آلودگی مشخص گردد. این تحلیل کمک می کند که در زمان آلوده شدن شبکه، میزان تجهیزات مورد نیاز بر اساس جمعیت تحت تأثیر مشخص گردد و در حین بحران به منظور برنامه ریزی و کنترل بحران استفاده گردد.

Authors

یاسر وهاب رجایی

رئیس هیئت مدیریه شرکت مهندسی مشاور آب پوی

سیف الله اعلمی

کارشناس ارشد واحد پدافند غیرعامل شرکت مهندسی مشاور آب پوی

رسول دخیلی

کارشناس واحد پدافند غیرعامل شرکت مهندسی مشاور آب پوی

محمد عطاری

دانشجوی دکتری سازه های هیدرولیکی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :