CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی مؤلفه های مؤثر بر توسعه بنیانهای فضایی کارآفرینی در نواحی روستایی بر پایه رویکرد فراتحلیل روزنتال (مورد: استان کرمانشاه)

عنوان مقاله: شناسایی مؤلفه های مؤثر بر توسعه بنیانهای فضایی کارآفرینی در نواحی روستایی بر پایه رویکرد فراتحلیل روزنتال (مورد: استان کرمانشاه)
شناسه ملی مقاله: ICBOCH01_142
منتشر شده در کنفرانس بین المللی کسب و کار : فرصت ها و چالش ها در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

حوریه مرادی - دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی
حسن افراخته - استاد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی
وحید ریاحی - دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی
عبدالحمید پاپ زن - دانشیار ترویج و توسعه روستایی دانشگاه رازی

خلاصه مقاله:
یکی از چالش برانگیزترین موضوعات برای تصمیمگیرندگان دولتی و خصوصی، شناسایی مناسبترین ابزار برای ارتقاء کارآفرینی، در توسعه اقتصاد منطقهای است. دانستن این مهم، که بین نیازهایکارآفرینی و رشد اقتصادی، پویایی وجود دارد، از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که برخی از محدودیتهای اقتصادی و جمعیتی ناحیه، تحت تأثیر شرایط اقتصادی و کارآفرینی و رشد منطقهایاست. هدف از این مقاله، شناسایی مؤلفهها و متغیرهای مؤثر بر توسعه بنیانهای فضایی کارآفرینی در نواحی روستایی استان کرمانشاه براساس روش تحقیق روایتی و فراتحلیلی و ارائه چارچوب اقتضاییبرای رشد اقتصاد روستایی است. در این مقاله، متغیرهای اصلی تحقیق و منطق اصلی جریان اشکال گوناگون سرمایه در کارآفرینی با استفاده از روش مرور روایتی به دست آمد. بدین منظور با بهرهگیری ازپایگاههای مختلف اطلاعاتی داخلی به جستجوی مطالعات و پایاننامههای منتشر شده در زمینه کارآفرینی روستایی در سطح استان کرمانشاه اقدام گردید. سپس به ارزیابی دقیق هر کدام از مطالعاتپرداخته که در نهایت 11 مطالعه منتشر شده مورد تأیید قرار گرفت که از این میان، تنها 11 مطالعه بدلیل کمی بودن و در دسترس بودن مقاله کامل برای تشکیل جدول فراتحلیل انتخاب گردید. فراتحلیل،تحلیل تحلیلها میباشد این روش برخلاف مرور روایتی، کاملاً کمی بوده و از روشهای آماری )مانند محاسبه همبستگی اندازه اثر d کوهن( برای سازماندهی و استخراج اطلاعات متغیرها استفاده میکند.یافتهها نشان داد متغیرهای سرمایه اجتماعی، محیطی و فردی، رشد درونزای ناحیهای، سرمایه انسانی جمعیتشناختی بیشترین اثر را بر توسعه بنیانهای فضایی کارآفرینی در نواحی روستایی استان کرمانشاه دارا هستند، بطوریکه، بین مؤلفههای فضایی کارآفرینی در نواحی روستایی استان کرمانشاه رابطه همبستگی قوی (52/0 (با اندازه اثر بزرگ (84/1 (وجود دارد. از طرف دیگر محاسبه متوسط و انحراف استاندارد (18/3 (حاکی از آن است که برآورد فاصلهای d) کوهن) در سطح اطمینان 99 درصد، برابر 34/1) حد پایین) و 02/5) حد بالا) است.

کلمات کلیدی:
کارآفرینی، بنیانهای فضایی کارآفرینی، فراتحلیل، نواحی روستایی، کرمانشاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/562685/