مزایای تخمیر حالت جامد گیاه خشک علف گندمی با قارچ صدفی جهت تغذیه نشخوار کنندگان

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 630

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF03_038

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

Abstract:

هدف از تحقیق بررسی مزایای کشت قارچ صدفی بر روی گیاه خشک علف گندمی در شرایط آزمایشگاهی و پایلوت ( سالن کوچک کشت قارچ ) جهت استفاده در تغذیه دام بود. ابتدا علف خشک گندمی از مراتع اطراف کرج جمع آوری گردید. سپس علف جمع آوری شده در آزمایشگاه آسیاب ( 1 میلیمتر ) و در 20 بشقابک آزمایشگاهی ( به میزان 5 گرم در هر بشقابک ) ریخته و پس از استریل شدن با بخار آب بذر قارچ بر روی آن کشت داده شد. میزان و سرعت گسترش قارچ بعد از گذشت72 ساعت بررسی شد و با توجه به سرعت رشد قارچ، کشت آن در مقیاس پایلوت مورد تأیید قرار گرفت. در این مرحله علف مزبور با آب جوش استریل و بعد از 24 ساعت با اسپان قارچ ( به نسبت 3 درصد وزن بستر ) تلقیح و در کیسه های پلاستیکی 10 کیلوگرمی ( به ابعاد 100*30 سانتیمتری ) ریخته و بصورت دو طبقه ( 4 ردیف 20 کیسه ای ) در اتاق کشت آویزان شد. بعد از گذشت سه الی چهار روز، تیغ زنی کیسه ها بصورت نواری ( 80*10 سانتیمتری ) انجام گرفت. در طول 2 الی 3 هفته، مرحله میسیلیوم دوانی تکمیل شد، به نحوی که تمام اطراف کیسه ها سفید شدند. سپس میوه های قارچ در مراحل مختلف چیده و توزین گردید. جهت تعیین ارزش غذایی قارچ، نمونه هایی از بستر ( 20 کیسه ) و میوه ( 10 کیلوگرم ) بصورت تصادفی تهیه و در محیط آزمایشگاه با جریان تهویه خشک شدند. نتایج حاکی از آن بود که میوه قارچ تصادفی پروتئین، چربی، مواد معدنی و فیبر مناسب بوده که می تواند به عنوان یک منبه غذایی برای انسان دارای اهمیت باشد. میزان تولید میوه قارچ صدفی با استفاده از بستر علف گندمی نسبت به بستر کاه گندم و جو، در حدود 40 درصد افزایش نشان داد. به نظر می رسد دلیل اصلی این افزایش محصول مربوط به بیشتر بودن مواد مورد نیاز قارچ صدفی در علف گندمی نسبت به کاه گندم و جو باشد. همچنین نتایج تجزیه شیمیایی بستر باقیمانده، نشان داد که به لحاظ ارزش غذایی، این بستر قابل استفاده در تغذیه حیوانات نشخوارکننده می باشد.

Authors

امیررضا صفائی

استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور - سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

حسن فضائلی

استاد موسسه تحقیقات علوم دامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • I بی نام. (1383. آمار تولید. انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ ...
  • فروغی. ع. (1375). استفاده از کاه گندم فرآیند شده با ...
  • فضائلی. ح.، عزیزی. ا، میرهادی. س. و محمودزاده. 5. (1382) ...
  • یانی. ع، روزبهان. ی، فضائلی. ح. و عزیزی. (1379). تاثیر ...
  • محمدی گل تپه. ا. و پورجم. ا. (1382). اصول پرورش ...
  • AOAC. (2002). Official of analysis. Washington, Association of official analytical ...
  • Manning, K. (1985). Food value and chemical composition of wheat ...
  • Oei, P. (1991). Some aspects of mushroom cultivation in developing ...
  • Riahi, H., Vahidi, A. and Sheidai, M (1998). The first ...
  • Zadrazil, F. _ Is conversion of lignocellulosics into feed with ...
  • نمایش کامل مراجع