ارزیابی وضعیت اعتباری متقاضیان تسهیلات بانکی به روش استدلال مبتنی بر مورد (CBR)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 889

This Paper With 17 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AMSCONF04_221

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

Abstract:

یکی از فعالیت های عمده بانک ها، تخصیص منابع است. مهمترین ریسکی که این فعالیت ها را تهدید می کند، ریسک اعتباری می باشد. بانک ها و موسسات مالی سعی در کاهش این نوع ریسک دارند. به همین منظور پژوهشگران بسیاری به دنبال یافتن و ارائه مدلی جهت پیش بینی ریسک اعتباری متقاضیان تسهیلات بانکی هستند که هر کدام از این مدل ها دارای نقاط ضعف و قوتی است. در این پژوهش از مدل استدلال مبتنی بر مورد (CBR) استفاده شده است. برای استفاده از این مدل، یک بانک اطلاعاتی از مشتریان اعتباری بانک تشکیل و سپس با استفاده از سوابق مشتریان در بازپرداخت وام و معیارهای آن ها، به پیش بینی احتمال نکول و یا عدم نکول متقاضی وام پرداخته شده است. بدین منظور یکی از بانک ها به عنوان بانک مورد مطالعه انتخاب و داده های این پژوهش از پرونده های اعتباری متقاضیان تسهیلات بانکی در بین سال-های 94-90 که اقدام به اخذ تسهیلات از بانک کرده اند، گرداوری شده است. در این تحقیق 9 متغیر مطابق با نظر خبرگان و با استفاده از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) وزن دهی شدند. نتیجه حاصل از مقایسه زوجی معیارها نشان داده است که سه معیار چک برگشتی، وضعیت مسکن و مقدار درآمد به ترتیب دارای بیشترین اهمیت در ریسک اعتباری متقاضیان تسهیلات بانکی است. سپس با تکنیک تاپسیس به سنجش شباهت مورد جدید با موارد گذشته واقعی، پرداخته است و با استفاده از مدل استدلال مبتنی بر مورد به پیشبینی احتمال نکول یا عدم نکول متقاضی تسهیلات بانکی می پردازد. این تحقیق از نوع کاربردی و به بصورت مطالعه پیمایشی و توصیفی انجام شده است. پژوهش حاضر تلاشی است برای ارائه مدلی جهت کاهش ریسک اعتباری و اعتبارسنجی مشتریان برای اعطای تسهیلات می باشد.

Keywords:

ریسک اعتباری , رتبه بندی اعتباری , اعتبارسنجی , نکول , فرآیند تحلیل سلسه مراتبی فازی (FAHP) , تاپسیس , استدلال مبتنی بر مورد (CBR)

Authors

محمدتقی تقوی فرد

دانشیار گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

محمدعلی فیروزآبادی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

امیر خرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی دانشگاه علامه طباطبائی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :