ارائه الگوی بهینه مکانیابی پارکینگ با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی و سامانه اطلاعات مکانی فازی منطقه مورد مطالعه بابلسر

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 747

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD03_297

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395

Abstract:

امروزه افزایش تعداد اتومبیل و سفرهای درون شهری بخش مرکزی شهرهای بزرگ را با کمبود فضای پارک و افزایش حجم ترافیک عبوری و همچنین کاهش ضریب روانی ترافیک مواجه کرده است. این مسئله زمانی به شرایط حادی تبدیل میشود که پارکینگ های عمومی که نقش کلیدی را در وضع حمل و نقل شهری را بر عهده دارند، دارای استقرار نامناسب با دیگر عناصر شهری باشند. سیستم اطلاعات مکانی GISکه علم و فناوری تجزیه و تحلیل داده های مکانی هستند، سیستمی مناسب جهت یافتن بهینه ترین مکان جهت احداث پارکینگ های عمومی بشمار می آیند. در این تحقیق پارامترهای موثر در مکان یابی پارکینگ های عمومی از چهار دیدگاه فاصله از مراکز جذب سفر، فاصله از معابر، ارزش ملک، کاربری های مناسب مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفت. پس از شناسایی و بررسی معیارهای موثر در مکان یابی پارکینگ تمام این پارامترها با استفاده از مدل AHP در نرم افزار choice Expert وزن دهی شدند و در فضای GIS نقشه استاندارد شده فازی تمام معیارها تهیه گردید و تمام لایه های نهایی با استفاده از روش گامای فازی (9,0 همپوشانی Overlay شد در نهایت پهنه های احداث پارکینگ در 4 کلاس بسیار نامناسب تا خیلی خوب طبقه بندی شدند.

Keywords:

مکانیابی , پارکینگ , سیستم اطلاعات مکانی فازی , فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

Authors

کریم عباسپور مرزبالی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران موسسه آموزش عالی و علوم فناوری آریان بابل ایران

برات مجردی

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت تهران ایران

رضوان باباگلی

مربی گروه فنی و مهندسی واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی پردیس تهران ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :