بررسی اقتصادی-اجتماعی ذینفعان تالاب گندمان و تمایل آنها به مشارکت در احیا تالاب

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 788

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WETLANDC02_008

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

Abstract:

اگرچه در سالهای اخیر توسعه ناپایدار تهدید عمده ای برای تالابها محسوب می شده و خساراتی گاه جبران ناپذیر به همراه داشته است، امروزه ارزش تالابها بیش از پیش مورد توجه دولتها و جوامع محلی قرار گرفته است. استفاده ازرهیافتهای مشارکتی در طرح های توسعه می تواند متضمن اجرایی شدن طرح ها و همچنین کاهش آسیب به این زیست بومهای حساس شود. تالاب گندمان در استان چهارمحال و بختیاری دومین تالاب استان به لحاظ وسعت و اهمیت تنوعزیستی بعد از تالاب بین المللی چغاخور می باشد که علاوه بر محیطی مناسب آبی برای گونه آندمیک ماهی گورخری، هر ساله میزبان پرندگان مهاجر می باشد. مطالعه حاضر بخشی از طرح مطالعه جامع تالاب گندمان به منظور دستیابی بهپروژه های احیاء تالاب می باشدکه طی آن سعی شده با استفاده از تکنیک پرسشنامه از ذینفعان( کشاورزان ، دامداران ،مسیولان محلی) در خصوص نوع ارتباطشان با تالاب و نحوه مشارکت در حفاظت آن پرسش شود. نتایج نشان می دهد که اقبال ذینفعان برای احیا تالاب قابل توجه می باشد اگرچه بسته به نوع بهره برداری از تالاب، نوع مشارکت و تمایلات نیزمتفاوت است. به عنوان مثال تمایل کشاورزان به توسعه گردشگری در منطقه بیش از دامداران می باشد د رحالیکه دامداران، گردشگران را عامل پراکندگی پسماندها و آتش سوزی می دانند. از ویژگی های مثبت جامعه محلی که می تواند در مشارکت آنها در احیا تالاب نقش مثبتی داشته باشد می توان به درصد بالای باسوادی، جوان بودن جمعیت و عدم تمایل آنها به شکار نام برد. همچنین جامعه محلی سابقه همکاری خوبی در اطفا حریق در تالاب گندمان داشته اند.

Authors

رضوان السادات شریف نیا

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، مرکز تحقیقات منابع آب دانشگاه شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری، ایران.

فاطمه آتشخوار

کارشناس ارشد سازه های آبی، مرکز تحقیقات منابع آب دانشگاه شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری، ایران.

روح اله نافچی

رییس مرکز تحقیقات منابع آب ، دانشگاه شهرکرد، چهارمحال و بختیاری، ایران

نسترن اشکانی

کارشناس محیط طبیعی، اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری و مسوول دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالابهای استان ،استان چهارمحال و بختیاری، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :