کاهش پاسخ لرزه ای قاب خمشی فلزی حاوی اتصال ابداعی کم خسارت و کنترل شده ستون- فنداسیون، تجهیز شده با آلیاژهای حافظه دار شکلی نایتینول سوپر الاستیک

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 462

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SECM01_266

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

Abstract:

اتصالات در قاب های خمشی با اهمیت ترین اعضای سازه ای بوده و رفتار لرزه ای قاب متاثر از چگونگی و عملکرد اتصالات تیرها به ستون ها و اتصال ستون ها به فنداسیون می باشد. اتصالات هنگام تاثیر نیروها بر قاب معمولا در معرض آسیب های جدی هستند. در صورتی که اتصالات بتوانند شکل پذیری و کارآیی لازم در برابر تحریکات لرزه ای ارایه نمایند، ظرفیت لرزه ای قاب خمشی تحت عملکرد این اتصالات قرار خواهد گرفت. آلیاژهای حافظه دار شکلی، اخیرا، بعنوان ابزاری برای مستهلک نمودن انرژی در سازه ها مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون رویکرد اصلی استفاده از آنها در مهاربندی ها و اتصالات تیرها به ستون ها بوده و اتصالات ستون ها به فنداسیون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله ضمن معرفی آلیاژهای حافظه دار شکلی و کاربرد آنها در اتصالات سازه های فولادی، اتصال ستون به فنداسیون فولادی ابداعی به نحوی پیشنهاد گردیده که نه تنها یک مدل تیوریک نبوده بلکه مدل کاملا اجرایی و قابلیت مدل سازی در نرم افزار بصورت ماکرو بر اساس رفتار منطبق بر واقعیت را داشته و به دلیل ویژگی خاص آن می توان از میله ها (از جنس های مختلف) جهت برقراری اتصال بین ستون و فنداسیون استفاده نمود و در هنگام بروز اتصال بین ستون و فنداسیون استفاده نمود و در هنگام بروز تحریکات خیلی شدید فقط میله اتصال مورد آسیب احتمالی قرار خواهد گرفت که قابل اصلاح و تعویض می باشند و سپس ضمن بررسی حساسیت قاب خمشی به نحوه اتصال ستون به فنداسیون، رفتار میکرو و ماکرو اتصال پیشنهادی بررسی، سپس در قاب نمونه بکارگیری و بازتاب لرزه ای قاب مورد مطالعه تحت رکورد زلزله های مختلف با تجهیز اتصال توسط مصالح مختلف از جمله فولاد و الیاژ های حافظه دار شکلی، بررسی و نتایج مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نهایی نشان داده که قاب خمشی حاوی این اتصال رفتار لرزه ای و استهلاک انرژی مناسبی را از خود نشان می دهد.

Authors

رضا جمالپور

گروه مهندسی عمران (سازه-زلزله)، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

مسعود نکویی

گروه مهندسی عمران (سازه-زلزله)، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

عبدالرضا سروقدمقدم

پژوهشکده مهندسی سازه، موسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :