بررسی نحوه ورود شانه دار مهاجم دریای خزر به اکوسیستم این دریا

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,148

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ASAE01_075

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

Abstract:

انتقال شانه دار Mnemiopsis leidyi به دریای خزر طبق تحقیقات علمی واجرایی که بر روی پراکنش، تغذیه، تولید مثل، راه های کنترل، اکولوژی، شناسایی انگلها، فلور میکربی، و توانایی شکارگری شانه دار انجام شده و بررسی های انجام شده روی تحقیقات علمی گستردهجهانی احتمال ورود این موجود مهاجم به دریای خزر فقط از راه های زیر ممکن است: 1 ورود اتفاقی: ورود اتفاقی شانه دار به دریای خزر می تواند توسط آب توازن کشتی ها اتفاق افتاده باشد. بررسی ها نشان می دهد که -کشتی ها برای ورود به دریای خزر از دریای سیاه بایستی از کانال ولگا دن عبور کنند. آنها ابتدا وارد رودخانه دن می شوند. کشتی ها در دریایسیاه قبل از ورود به رودخانه دن مخزن آب توازن خود را تخلیه می کنند چون تلاتمی در مسیر وجود ندارد. در طول مسیر 60 کیلومتری خود با مخزن خالی حرکت می کنند. در این مدت می بایست شانه دار )اگر در مخزن باشد( با کم آبی کف مخزن و تکان های شدید آن خود را حفظ کرده باشد. وقتی کشتی به انتهای مسیر و ورودی دریاچه خزر رسید در آستاراخان در دهانه رودخانه ولگا برای دریانوردی در این دریا آبگیریمخزن توازن خود را انجام می دهد. آب رودخانه ولگا آب شیرین است که برای شانه دار کشنده است. اگر ورود اتفاقی انجام شده باشد، می بایست بعد از این عملیات شانه دار از دریای سیاه به دریای خزر انتقال داده شده باشد. اما به نظر میرسد حتی اگر شانه دار در طول مسیر زنده مانده باشد زمانی که در دهانه ورودی دریای خزرآب گیری مخزن توازنی کشتی انجام می شود، براثر استرس ناشی از تغییر شوری از بین می رود. این موضوع در تحقیقات مربوط به سازگاری شانه دار به آب دریای خزر مشاهده گردید کهباورود ناگهانی آب دریای خزر به تانک این جانور می میرد؛ پس این راه به نظر می رسد امکان نداشته باشد. 2 ورود عمدی: رها سازی دستی و عمدی شانه دار در دریای خزر توسط افراد یا سازمانها و غیره. تحقیقات نشان داده است که برای -رهاسازی شانه دار به دریای خزر سازگاری لازم است و رهاسازی عمدی نمی تواند در آب های شمالی دریای خرز، که شوری کمی دارد، انجام شده باشد. در نتیجه این رهاسازی عمدی می بایست بعد از تحقیق مخفیانه در مدت طولانی روی سازگاری و مکان مناسب برای این کارصورت گرفته باشد. همچنین بلافاصله بعد از رهاسازی تعداد آن زیاد نمی شوند و یک مدتی لازم است تا جانور شانه دار حضور خود را درمحیط آشکار ساخته و در محیط اثر منقی و تهاجمی خود را نشان دهد. به نظر می رسد، با توجه به عدم امکان ورود اتفاقی شانه دار مهاجم دریای خزر به این دریا، این جانور می بایست به طور عمدی و توسط یک دستگاه مجهز با اهداف سوء به دریای خزر وارد شده باشد.

Authors

اکرم ساکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم و تحقیقات کردستان

حسین نگارستان

دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران شمال دانشکده علوم و فنون دریایی

منصوره غلامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدسنندج .دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی.گروه شیلات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • موانع و مشکلات کشتیرانی در دریای خزر . زیباترین بوم ...
  • امام، رویا، رسولی، مریم "محیط زیست دریای خزر، ‌چالش ها ...
  • محدودیتها و مشکلات دریای ."خزر شرکت نفت .www.kepco.ir، ...
  • اسدی کیا، بهناز . " آیا خزر قربانی نفت خود ...
  • آبزی‌پر‌وزی و اکوسیستم آبی پایدار 78 هبر 1395 - گرود ...
  • ABS Eagle, Ballast Water Treatment Advisory, TX 04/11 6000 11052, ...
  • IMO, "Introductory Course on Ballast Water Course", London, 2009. ...
  • Emam, R., Rasouli, M., "Ships' Ballast Water Reception & Treatment, ...
  • Ballast water Management Convention, International Maritime Organization (IMO), London, 2009 ...
  • نمایش کامل مراجع