CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکان یابی محل دفن زباله های جامد شهری با استفاده ازمدل تحلیل سلسله مراتبی و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: شهرستان پلدختر)

عنوان مقاله: مکان یابی محل دفن زباله های جامد شهری با استفاده ازمدل تحلیل سلسله مراتبی و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: شهرستان پلدختر)
شناسه ملی مقاله: CESET02_086
منتشر شده در دومین کنفرانس علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

ندا فاضل نژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان
روح اله میرزایی - استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
رسول حیدری سورشجانی - استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان

خلاصه مقاله:
افزایش روزافزون جمعیت شهری و به دنبال آن افزایش پسماند باعث شده تا مسیله دفن و معدوم سازی پسماندها موردتوجه جدی بسیاری از کارشناسان مسایل زیست محیطی قرار گیرد. تعیین محل مناسب برای دفن بهداشتی زباله، به دلیل ترکیب پارامترهای اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی، فرایندی پیچیده و دشوار است. در شهرستان پلدختر با جمعیتی بالغ بر 77471 نفر روزانه نزدیک به 35 تن زباله جمع آوری می شود که با توجه به دفع سنتی و تلنبار شدن، مکان یابی جهت دفن بهداشتی پسماندهای شهرستان مذکور ضروری است. به همین دلیل هدف اصلی از این مطالعه، انتخاب مکانی مناسب برای دفن بهداشتی زباله بر پایه معیارها و ضوابط مکان یابی در شهرستان پل دختر است. در این تحقیق از روش ها و قابلیت های سیستم اطلاعات جغرافیایی و فرایند تحلیل سلسله مراتبی استفاده شده است. ابتدا 13 معیار رده بندی خاک، فرسایش پذیری، زمین شناسی، کاربری اراضی، فاصله از جاده، فاصله از رودخانه و چشمه و قنات، فاصله از گسل، فاصله از مراکز شهری و روستایی، طبقات شیب و ارتفاع، عمق آب زیرزمینی انتخاب گردیدند. سپس آماده سازی لایه ها و ترکیب آن ها در نرم افزار ArcGIS 10.2 و وزندهی معیارها با استفاده از روش تحلیل سلسه مراتبی صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن را معیار عمق آب زیرزمینی داشت و بعدازآن فاصله از گسل و شهر بیش ترین وزن را به خود اختصاص دادند. همچنین نتایج نشان داد که حدود 38% شهرستان پلدختربرای دفن بهداشتی زباله کاملا مناسب است که این مناطق در قسمت های شمال غرب، جنوب و جنوب شرقی این شهرستان واقع شدند.

کلمات کلیدی:
مواد زاید جامد، پلدختر، تحلیل سلسله مراتبی،GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/585092/