روش های افزایش خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه گونه ، sevanense Tripleurospermum با استفاده از روش های پرایمینگ در آزمایشگاه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 434

This Paper With 7 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS03_349

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر تیمارهای اسموپرایمینگ بر خصوصیات جوانه زنی و بنیه بذر گیاه بابونه کاذب Tripleurospermum sevanense ، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در سال 94-1393 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر در بانک ژن منابع طبیعی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع در شرایط آزمایشگاه انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شرایط نگهداری در 4 سطح: پایه، فعال، احیایی و زوال پیری زودرس (48 ساعت) بود. تیمارهای اسموپرایمینگ شامل پلی اتیلن گلایکول 3/0 و 6/0مولار، پرایمینگ هورمونی با اسید جیبرلیک با دو غلظت 500 و 1000 پی پی ام،هیدروپرایمینگ و شاهد بدون پرایمینگ بود. صفات جوانه زنی شامل درصد و سرعت جوانه زنی، شاخص بینه بذر، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن تر خشک گیاهچه، نسبت وزن خشک به وزن تر گیاهچه و نسبت طول ریشه چه به ساقه چه اندازه گیری شد. اثرات کلیه فاکتورها روی تمام صفات جوانه زنی در سطح یک درصد معنی دار بود. نتایج مقایسه شرایط نگهداری نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی در شرایط احیایی (دمای Cº24) (96/79 درصد و 25/6 جوانه/روز) و سردخانه پایه (34/ 78 درصد و 43/6 جوانه/روز ) مشاهده شد. اثرات تیمارهای مختلف پرایمینگ نشان داد که سرعت و درصد جوانه زنی با تیمار اسید جیبرلیک 1000 پی پی ام (13/76 ) و (17/7) در مقایسه با تیمارهای دیگر بیشتر بود. نتایج مقایسه میانگین اثرات متقابل نشان داد که در سردخانه پایه، حداکثر درصد جوانه زنی با تیمار اسید جیبرلیک 1000 پی پی ام (60/93) بدست آمد. حداقل درصد جوانه زنی با شرایط بذر احیایی با زوال پیری زودرس 48 ساعت بدست آمد و در شرایط پیری زودرس 96 ساعت به دلیل تمام شدن ذخایر تغذیه ای جنین بذر و تخلیه آنها به دلیل پپری زودس هیچگونه عمل جوانه رنی بذر مشاهده نگردید.

Authors

فاطمه ترابی چافجیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدعلی علی زاده

استادیار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور (سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی –تهران)

محسن نصیری

دانشیار موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور (سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی –تهران)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Andreoli, C., & Khan, A. A. (1999). M atri conditioning ...
  • Arab.A., Aliza deh.M.A. _ Nasiri.M., Tabai aghdai.R. (20 12).Increasing of ...
  • Ghass emi-Golezani, K., Hass anp ou r-Bourkheili, S., B andeh-Hagh, ...
  • Mozaffarian, _ 2008. Flora of Iran, Asteraceae (Compositae): Tribes Anthemideae ...
  • نمایش کامل مراجع