طبقهبندی ریسک نشست ساختمانهای مسیر پروژه خط 2قطار شهری مشهد و تجزیه و تحلیل یکی از ساختمانهای مرتفع و پراهمیت در آن، با استفاده از نرم افزار Plaxis

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 454

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUC01_399

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1396

Abstract:

جابه جایی های زمین جز پیامدهای اجتناب ناپذیر حفاری به ساخت یک تونل به شمار می رود. همسایه تونل با آزاد شدن تنش برجا است که تنها بخشی از آن با نصب سیستم نگهداری تونل قابل کنترل می باشد. در واقع ایجاد یک فضای خالی در حداقل زمان ممکن و فراهم آوردن زمینه نصب یک سیستم نگهداری بی نهایت صلب برای پر کردن دقیق آن غیرممکن است. ازاین رو بخشی از تغییر شکل زمین در عمق تونل را خواهد داد که این امر زنجیره ای از جابه جایی ها را سبب می گردد که پیامد آن نشست های سطح زمین خواهد بود و با کاهش عمق تونل بر اهمیت آن افزوده خواهد شد. پروژه خط 2 قطار شهری مشهد با طول 14/3 کیلومتر و عمق ریل 16 تا 25 متر در شهر مشهد در حال احداث می باشد با توجه به اینکه مسیر عبور دستگاه حفاری و حصر تونل در یکی از مسیرهای پر تردد شهریور در محدوده با تراکم ساختمانی زیاد و با ریسک بالا قرار گرفته است لذا بررسی وضعیت نشسته و نشست های مرتبط با نشست ساختمان های محدوده مسیر حق داری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این مقاله بررسی تاکیدی بر روی ساختمان های از طول مسیر را ارایه می دهد که می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر تغییر شکل های زمین ناشی از عملیات حفاری تونل قرار گیرد معرفی می شوند. همچنین نشست های یکی از ساختمان های پراهمیت در طول مسیر خط 2 قطار شهری مشهد با استفاده از نرم افزار Plaxis تجزیه و تحلیل قرار گرفته و متعاقبا ریسک نشست این ساختمان ها بر اساس روش مهندسی شده مشخص می گردد. نتیجه نشان می دهد که روش معرفی شده به خوبی رده ریسک ساختمان را مشخص کرده که نهایتا با توجه به رده ریسک مشخص شده می توان تصمیمات مقتضی را برای ساختمان مورد نظر اتخاذ نمود.

Keywords:

, SRA , , Plaxis , حفاری تونل , ریسک , خط 2 قطارشهری مشهد

Authors

رضا محمدنژاد بیدخت

موسسه افق انرژی پایدار

مهدی عابدپور کاریزکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

محمد جلال ارشدی

دانشگاه فردوسی مشهد

محمدمهدی رجایی

موسسه مهندسین مشاور ایمن سازان

سلیم پورمند

دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :