بررسی میزان آلودگی دامهای دارای سابقه سقط جنین با عوامل بیماریزای Brucella abortus ، اسهال ویروسی گاو BVD ، هرپس ویروس نوع یک گاوی IBR و نئوسپرا کانینوم

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,024

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_111

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

Abstract:

با توجه به مخارج بسیار سنگین انجام تلقیح مصنوعی و کنترلهای تولید مثلی در دامپروریهای صنعتی، امروزه حفظ جنین تشکیل شده از مهمترین دغدغه های مدیریتی می باشد . بیشتر گله ها ی گاو شیر ی از سقط به میزان %1 وقوع تا %2 به ازای گاوها ی آ بستن و میزان ش یوع 10 تا % 15 در سال رنج می برند . در صورت افزایش میزان وقوع % 3 ومیزان شیوع از % 15 عوامل متنوع عفونی، محیطی و مدیریتی را باید به عنوان مظنونین اصلی افزایش ناخواسته میزان سقط در نظر گرفت . انواع عوامل عفونی از مهمترین عوامل شیوع و افزایش سقط هستند که از جمله مهمترینشان می توان به باکتری Brucella abortus ، عوامل ویروسی اسهال ویروسی گاو BVD و هرپس ویروس نوع یک گاوی IBR و تک یاخته نئوسپرا کانینوم اشاره کرد . مطالعه حاضر در یک واحد دامپروری صنعتی اطراف تهران انجام شد . درصد سقط این واحد در طول فصول مختلف سال 1384 ، 12 تا 17 درصدبوده، و %87 از این سقط ها هم در شش ماه آخر آبستنی رخ داده بودند . از این میان تعداد 50 راس گاه هولشتاین شیری ازدامهای سقط کرده به صورت تصادفی انتخاب شدند . از آنها نمونه ها ی خونی از ورید دمی اخذ و به آزمایشگاه ارسال گردید . بر روی تمامی نمونه ها تست رز بنگال و تست تشخیص آنتی بادی به روش الایزا انجام گردید . هیچکدام از نمونه ها مبتلا به بروسلوزیس نبودند . %10 از نمونه ها درگیر در مورد هرسه عامل ، %54 در دو عامل و 36 درصد نیز تنها در یک مورد، جواب تست مثبت داشتند . در مورد45 IBRنمونه، 16 BVD نمونه و نئو سپورا 26 نمونه مثبت بودند. 16 نمونه از نئوسپورا و یک نمونه از IBR نیز مشکوک گزارش شدند . از این تحقیق نتیجه گیری شد در شرا یط این مطالعه شا یع ترین عوامل عفونی مواد سقط به ترتیب IBR ، نئوسپورا و BVD بود .