تاثیررسانه های جمعی (رادیو، تلویزیون و ماهواره) بر الگو پذیری رفتارهای اخلاقی و اجتماعی دانش آموزان پسر دبیرستان های بهشهر

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 360

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE03_051

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

هدف این پژوهش (تاثیررسانه های جمعی برالگو پذیری رفتارهای اجتماعی و اخلاقی دانش آموزان پسر دبیرستان های شهرستان بهشهر)می باشد. این پژوهش ازلحاظ نوع هدف کاربردی واز لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر دبیرستان های بهشهردرسال تحصیلی 1393-1394 به تعداد 3210 نفر تشکیل می دهند که تعداد نمونه لازم با توجه به جمعیت جامعه آماری و براساس جدول مورگان 346 نفر تعیین شد. برای گرد آوری اطلاعات درزمینه های مبانی نظری وتدوین ادبیات تحقیق وتعاریف عملیاتی از روش مطالعه کتابخانه ای شامل کتاب ها، مقاله ها، نشریه ها و ... و در خصوص جمع آوری اطلاعات برای پاسخ به سوالات پژوهش ازروش میدانی و ابزار پرسش نامه استفاده شد. به منظورتجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده گردید. رسانه های جمعی ضمن داشتن محاسن ومزایای فراوان آموزشی، هنری، تفریحی، علمی، القاءعقیده، سازمان یابی، کسب مهارت، سرگرمی وآگاهی دارای بدآموزی های اخلاقی و اجتماعی نیزمی باشدو جزو وسایل ارتباطی یک طرفه آن هم ازسوی عوامل تولیدکننده به مصرف کننده می باشند. درارتباطات جمعی به جای (دیالوگ) (گفت و گوی دو طرفه) یک حالت (منولوگ) گفتگوی یک طرفه وجود دارد. ازآنجاکه نیازهای بشرگوناگون است، رسانه هانیزبه عنوان اشکال وجنبه های ارتباط جمعی نقش های متفاوتی به خودمی گیرد. رسانه هادرفرهنگ سازی جامعه تاثیرزیادی داردومی توانندباعث رشدفرهنگ جدیدشوندزیرا ازبطن جامعه برمی خیزندوباورهاوارزش های حاکم برجامعه را ترویج می دهندونیزرسانه هانمادفرهنگ وتمدن یک کشورهستند و تحت تاثیرحکومت هاقراردارندوهنجارهای خوب و بد را در جامعه پیاده می کنند. در دوران کنونی، رسانه ها بخش جدایی ناپذیر از زندگی مردم شده اند بطوریکه مردم از محتواهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی و سرگرمی رسانه ها استفاده می کنند. رسانه ها خصلتی دوگانه دارند: از یک طرف خود محصول سازمان تولید پیشرفته سرمایه داری هستند که بصورت یک کالا به بازار ارایه می شوند و از طرف دیگر بعنوان یک کالا خود قادر به ارایه (یا فروش) افکار، ارزش ها، هنجارها، نگرش ها و تمایلات هستند. گستره و پوشش دهی وسایل ارتباط جمعی خیلی بیشتر از ابزار و وسایل و شرایط آموزشی و تربیتی است، زیرا نسل نوساخته را در سراشیبی سقوط قرار می دهند و باعث فاصله میان نسل گذشته، حال و آینده خواهد شد و سبب تغییر شیوه زندگی خواهد شد.

Keywords:

رسانه جمعی , الگوپذیری , رفتار اخلاقی و رفتار اجتماعی

Authors

رضا آقایی

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی دانشگاه مازندران

رضا پاشا

دانشگاه فرهنگیان پردیس بیت الهدی آمل

محترم کیاقادی

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی آموزشی دانشگاه آزاد ساری

زینب علاء

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی آموزشی دانشگاه آزاد ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • O حسن زاده، محمد، نویدی، فاطمه، حسینی، سیدمهدی. (1388) عصراطلاعات ...
  • O دادگران، سیدمحمد، (1388)، مبانی ارتباط جمعی، تهران؛ نشرمرواریدوفیروزه O ...
  • شهریور ماه 1395 _ مشهد August 25 2016 - Mashhat ...
  • O شرام ویلبر، جک لاین وادین بی پارکر، (1377)، تلویزیون ...
  • O شیخاوندی، داور، (1383). جامعه شناسی انحرافات آسیب شناسی جامعه؛ ...
  • O فرقانی، محمدمهدی، (1380). ارتباطات وتوسعه، چهاردهه نظریه پردازی، رسانه، ...
  • شهریور ماه 1395 _ مشهد August 25 2016 - Mashhat ...
  • نمایش کامل مراجع