اثرات اندروژنیک تجویز عصاره گیاه خارخاسک (Tribulus Terrestris) در رت Androgenic Effects of Puncturevine (Tribulus Terrestris) Extract in rat

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 8,397

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_370

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

Abstract:

بشر از زمان شروع زندگی اجتماعی و با افزایش تجربیات و امکان انتقال آنها، از داروهای گیاهی یا طب گیاهی برای درمان بیماریهای خود استفاده می کرده است . بشر با الهام از رفتار حیوانات و با تجربیات آزمون و خطائی اولیه خود خواص و کاربرد گیاهان را شناخت، به گونه ای که در لوح های اولیه نشانه هائی از استفاده از طب گیاهی وجود دارد . امروزه علیرغم پیشرفت های چشمگیر علوم و تکنولوژی،هنوز هم طب گیاهی جایگاه خاص خود را حفظ کرده و علاوه بر رویکرد روزافزون افراد به استفاده از داروهای گیاهی بعنوان درمان مکمل، خیلی از افراد از داروهای گیاهی، بعنوان داروی اصلی استفاده می کنند . گیاه خارخاسک (Tribulus terrestris) گیاهی است که در استان کرمان به وفور یافت شده و در طب سنتی برای درمان مشکلات کلیوی کاربرد دارد، اما گزارشات متعدد ضد و نقیضی در مورد اثرات آنابولیک و افزایش هورمونهای آندرو ژنیک آن وجود دارد . هدف از این مطالعه بررسی دقیق اثرات تزریق داخل صفاقی این گیاه بر روی هورمون تستسترون سرم خون رت می باشد . برای انجام این مطالعه از 24 سر رت نر بالغ با وزن 320 تا 370 گرمی استفاده شده ورتها به طور تصادفی به چهار گروه کاملا مساوی تقسیم شدند ، دو گروه درمان تحت تزریق داخل صفاقی عصاره متانولی خارخاسک به میزان 10 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 28 و 35 روز قرار گرفته و موشهای دو گروه کنترل در مدت مشابه حلال دریافت نمودند . در طول مطالعه هر هفته وزن موشها یاد داشت میشد . در انتهای مطالعه موشها بعد از توزین مجدد، بی هوش شده و از قلب آنها خونگیری شده و غلظت تستسترون سرم خون آنها اندازه گیری و مورد مطالعه آماری قرار گرفت . نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تزریق داخل صفاقی عصاره متانولی خارخاسک در هر دو گروه باعث کاهش معنادار غلظت تستسترون سرم خون می شود، در حالیکه در گزارشهای مختلف به اثرات آنابولیک و افزایش دهنده تستسترون این گیاه اشاره شده است . تزریق عصاره همچنین موجب کاهش شدید وزن موشهای تحت درمان شد اما گزارشات موجود افزایش وزن در اثر مصرف آنرا گزارش نموده اند . بررسی دقیق اثرات این گیاه بر روی دستگاه تولید مثل نیاز به مطالعات وسیع تری دارد .

Authors

نجما عباسی راینی

دانشجوی سال آخردامپزشکی؛دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

جلیل آب شناس

عضو هیئت علمی بخش مامائی و بیماریهای تولید مثل - دانشکده دامپزشکی دانش

فریبا شریفی فر

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان