CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش میانجی مدیریت حمایتی در رابطه رفتار شهروندی سازمانی و بهروزی روانشناختی درراستای تحقق اقتصادمقاومتی(مطالعه موردی :سازمان کتابخانه ها، موزه ها ومرکز اسنادآستان قدس رضوی )

عنوان مقاله: بررسی نقش میانجی مدیریت حمایتی در رابطه رفتار شهروندی سازمانی و بهروزی روانشناختی درراستای تحقق اقتصادمقاومتی(مطالعه موردی :سازمان کتابخانه ها، موزه ها ومرکز اسنادآستان قدس رضوی )
شناسه ملی مقاله: CONFODI01_192
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزاده مشار موحد - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،مشهد، ایران

خلاصه مقاله:
درمحیط رقابتی ومتغیر کسب وکارامروزی، عمده نگرانی سازمان ها بقا وپیشرفت است که این امر جز با کاهش هزینه ها ونیل به مزیت رقابتی میسر نخواهد شد .از این رو، سازمانها برای شناخت وبهبود منابع انسانی خود ونیز کاهش هزینه های مربوط به آن تلاش می کنند. برخوردار بودن از بهروزی روانشناختی افراد را قادر می سازد تا علاوه بر مقابله ی بهتر در برابر موقعیت های استرس زا، کمتر دچار تنش شده و در برابر مشکلات از توان بالایی برخوردار بوده و با تلاش درراه شکوفایی درتحقق اقتصاد مقاومتی موثر واقع گردند . مدیریت حمایتی با تاثیربرتلاش شغلی و عملکرد کارکنان به عنوان یکی از مقوله های مهم بهبود شرایط محیط کار عنوان شده و عدم توجه به آن می تواند منجر به فرسودگی شغلی، ترک خدمت و غیبت از کار شده و از بهره وری سازمان بکاهد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مدیریت حمایتی دررابطه رفتار شهروندی سازمانی و بهروزی روانشناختی در سازمان کتابخانه ها، موزه ها ومرکز اسنادآستان قدس رضوی می باشد. به این منظور 232 نفر (شامل 122 نفر مرد و110 نفرزن) از کارکنان سازمان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده و به پرسشنامه های رفتار شهروندی سازمانی ارگان(1983) و بهروزی روانشناختی درکار داگنیس-دسماریس وسووآ(2012) و بعد مدیریت حمایتی پرسشنامه براون لیگ (1996) پاسخ دادند.روایی پرسشنامه ها به دوصورت روایی محتوا وروایی سازه و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 0/78 و0/85و0/91 بدست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها به روش معادلات ساختاری (SEM) و نرم افزار آموس انجام گرفت. تحلیل های الگویابی معادلات ساختاری برازندگی الگوی پیشنهادی با داده هارامورد حمایت قراردادند. هنگامی که کارکنان کار خود را درک کنند، اهداف سازمانی را اهداف خود دانسته و در رسیدن به آن می کوشند نتایج پژوهش.حاکی ازاثر مستقیم رفتارشهروندی سازمانی بربهروزی روانشناختی و اثر غیر مستقیم رفتارشهروندی سازمانی بربهروزی روانشناختی با نقش میانجی مدیریت حمایتی با ارایه راهکار به منظور ارتقای آن در سطح سازمان وتحقق اقتصادمقاومتی مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری بود.

کلمات کلیدی:
اقتصاد مقاومتی ، بهروزی روانشناختی، رفتار شهروندی سازمانی، سلامت روان ، مدیریت حمایتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/595617/