بررسی اثرات بهداشتی و اجتماعی کشتاردام در یک کشتارگاه صنعتی متعاقب تعطیلی 4 کشتارگاه سنتی دام شهرهای ساری،نکا،جویبار و قائمشهر

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,463

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_807

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

Abstract:

با گسترش جوامع انسانی،افزایش سطح فرهنگ و بهداشت ، استفاده از فناوریهای نوین در زمینه تهیه مواد غذا یی امری غیر ممکن می باشد که هماهنگی لازم بین بخشهای مختلف اجتماع را می طلبد و سنجش میزان ا ین هماهنگیها،مدیران را در شناخت نقاط ضعف و قوت و استفاده از آنها در طرح و برنامه ر یزی در جهت رشد و تعالی اهداف بهداشتی یاری می رساند . در پی تصمیمات کارگروه بهداشت ،درمان و تامین اجتماعی استان مازندران مبنی بر احداث 4 کشتارگاه صنعتی دام در شهرستانها ی ساری،بابل،نور و تنکابن و به تبع آن تعطیلی کلیه کشتارگاههای سنتی دام فعال در سطح استان مازندران،به بررسی اثرات بهداشتی و اجتماعی مثبت و منفی فعالیت یکی از کشتارگاهها ی صنعتی مصوب استان در پی تعطیلی 4 کشت ارگاه سنتی دام شهرها ی مجاور ( نکا،جویبار،قائمشهر ) و ساری پرداخته می شود . نتایج این مطالعه با استفاده از برخی داده ها و اطلاعات موجود در زمان فعالیت کشتارگاهها ی سنتی،تکمیل و عودت فرم ها ی تکمیل شده توسط برخی قصابان،دامپزشکان و شهروندان و مقا یسه آنها با یکدیگر به استخراج و ارائه آن به شرح ذ یل منجر گرد ید : -1 انجام بازرسی پیش از کشتار به صورت صددرصد ی که در زمان فعالیت کشتارگاههای سنتی این میزان 50 درصد بوده است . -2 استفاده از دکتر دامپزشک و کاردان جهت بازرسی بهداشتی که ا ین مهم قبلا صرفا توسط کاردانها صورت می پذ یرفت . -3 حمل گوشت با خودروها ی نو و دارا ی کارت بهداشتی،که در گذشته به دلیل تصدی شهرداریها و عدم تمکین آنان خودروها ی حمل غیربهداشتی ،فرسوده و فاقد شرا یط بوده اند . -4 جرا ی سیستم جامع کنترل و پا یش بیماری -5 اجرای بهینه دستورالعملها ی بهداشتی – بازرسی گوشت -6 کاهش نارضا یتی شهروندانی که در همسا یگی کشتارگاهها ی سنتی بودند به دلیل کاهش آلودگی بهداشتی و صوتی . 82 درصد افراد مورد نظرسنجی از تعطیلی کشتارگاه اطلاع داشتند، 74 درصد به ا ینکه لاشه ها دارا ی مهر باشند حساس بوده که این رقم در شهرهای نکا و جویبار 50 درصد بوده است . و تنها 5 درصد افراد از گوشت بسته بند ی بهداشتی استفاده می کنند . لذا لازم است تا نقش دامپزشکان بعنوان پاسداران بهداشت عمومی بیشتر تجلی یابد . صدا و سیما،جراید و رسانه ها به دلا یل تعطیلی کشتارگاه سنتی و لزوم کشتار در کشتارگاه صعتی بپردازند .

Authors

محمدحسن گلپایگانی

دامپزشک،مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه

حسین ورشویی

دامپزشک،مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه

ابوالقاسم رضاپور

کارشناس مسئول کشتارگاههای دام،اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل د