کاربرد برنامه استراتژیک درحل بحران های زیست محیطی و برون رفت از موقعیت کنونی دریاچه ارومیه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 323

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICULC01_078

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

به طور کلی،کهنترین فرهنگ وتمدنهای بشری، بخصوص فرهنگ وتمدن اسلامی در کنار رودخانهها ،چشمه ها، تالابها،دریاچه ها و... شکل گرفتهاند و ارزشها و کارکردهای متنوع چنین مجموعه ای،همواره باعث بهبود کیفیت محیط های طبیعی و زندگی جوامع بشری بوده و بیشک ارزش های فزاینده آنان درجوامع و کارکردهای بیبدیل آن بر کسی پوشیده نبوده و دریاچه ها نیز به عنوان منبع پالاینده محیطی از این امر مستثنی نیست .این منبع علاوه بر کارکردهای ویژه زیست محیطی در سطح ملی و بینالمللی، دارای پیوندهای عمیق فرهنگی، اجتماعی ،اقتصادی و... ودرنهایت هم افزایی درون سیستمی وبرون سیستمی منطقه حوزه خود وکشور را رقم خواهند زد. دراین راستا،دریاچه ارومیه همراه با تعدادی از تالابهای اقماری که اکثر آنها خود از اهمیت درون سیستمی برخوردارند، در سطح ملی وبین المللی نیز یک زیست بوم بسیار با ارزش و با اهمیت که تامین کننده تنوع زیستی غنی و برخورداری از ارزشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... نیز پیوند ناگسستنی داشته وبه دلیل همین تفکر استراتژیک این دریاچه به عنوان یک تالاب مهم بینالمللی در سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد (UNESCO،(به عنوان یک ذخیرهگاه زیست کره شناخته شده و در سطح کشور نیز عنوان پارک ملی را ازآن خود کرده است. اما متاسفانه عدم شناخت پایه ای وتاریخی این زیست بوم ها وتوسعه روزافزون فعالیتهای انسانی و بهرهبرداری بی هنگام از منابع زیستی به همراه بروز برخی پدیدههای طبیعی به ویژه خشکسالیهای متوالی که خود از فعالیت های غیرحرفه ای بشر نشات گرفه باعث تخریب بخشهای وسیعی از این زیستگاههای ارزشمند وحیاتی شده است. دریاچه ارومیه با وسعت بسیارارزنده(حدود 5000کیلومترمربع)، یک زیستگاه منحصر به فرد در پستترین نقطه یک حوضه آبریزداخلی قرار گرفته وازاین منظر، بزرگترین دریاچه ایران،و ازنظر املاح یونی بزرگترین منبع آب شور جهان محسوب می شود.مرگ تدریجی دریاچه ها ،تالابها وچشمه سارهای مناطق مختلف کشور، اکنون به یک موضوع جدی وتهدید برای کشور تبدیل شده، زیرا این گونه زیست بوم ها به دلیل اهمیت هم افزایی بین بیوسفری به عنوان نقاط قوت کشور وپیش برنده ارزشهای اقتصادی ایران تلقی شده و چاره ای جز با تسلیم شدن درمقابل علم خداوندی وهم افزایی بین متولیان امور را که دراین مجموعه علمی تحقیقاتی رقم خورد باید مدنظر جدی قرار گیرد. ازاینرو؛این تحقیق حاصل کندوکاوانه بنده درقلمرو محیط های ناپایدار انسانی ،گیاهی،حیوانی و... بوده که برای اولین بار از تکنیک برنامه ومدیریت استراتژیک برای ارزیابی درون سیستمی منابع آبی،خاکی کشور، استفاده شده و درنهایت برای حل ونتیجه گیری آن، از تجزیه وتحلیل استراتژیکی ویا wotsanalysis up) قوت،ضعف،فرصت وتهدید) بهره گرفته وپیشنهادات استراتژیکی برای کمینه نمودن بحران وحرکات پایداری درمنطقه ارایه گردید.

Authors

سیداکبر ساداتی

مدرس دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • درخشنده، ابوالفضل، 1378، مقاله تفاوت مرگ با شهادت، منبع نوید ...
  • ساداتی، سیداکبر، 1390، هم افزایی(جهاداقتصاد ی) - مرکزانتشارات توسعه علوم ...
  • ساداتی، سیداکبر 1390، (مقاله)چشم انداز جایگاه اجتماعی ایثارگران درایران 1404 ...
  • ساداتی، سیداکبر 1395 _ (مقاله) کاربردبرنامه استراتژیک درحل بحران‌های محیطی ...
  • ساداتی، سیداکبر 1391- هم افزایی (تولیدملی، حمایت ازکار و سرمایه ...
  • رستمی، پرستو، 1382، تاثیر وجود فرهنگ شهادت طلبی درحفظ دین ...
  • نمایش کامل مراجع