شناسایی شواهد ژیومورفولوژیکی حاصل از پایین رفتن سطح آب دریاچه ارومیه و ارایه راهکارهایی جهت جلوگیری از خشک شدن دریاچه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 228

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICULC01_094

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

دریاچه ارومیه بزرگترین و شورترین دریاچه داخلی ایران است و طبق آخرین آمارها مساحت آن حدود 3000 کیلومتر مربع برآورد شده است. این دریاچه بین عرضهای جغرافیایی 41 35 تا 29 38 شمالی و طولهای جغرافیایی13 44 تا 53 47 شرقی قرار دارد. مساله مورد بررسی در این مقاله علل تغییر و کاهش سطح ترازدریاچه ارومیه در سال های اخیر و شناسایی واحد های ژیومورفولوژیکی بعد از پایین رفت سطح آب دریاچه و ارایه راهکارهایی جهت جلوگیری از خشک شدن دریاچه است.واحد های ژیومورفولوژیکی شناسایی شده در اطراف دریاچه عبارتاند از نوارهای ساحلی، دریابارهای نوار ساحلی، واحد پلایا ، واحد دشت آبرفتی، واحد مخروط افکنه، زمین-های کویری، تراسهای دریاچهای و جزایر بیرون آمده از آب. روش کار در این مقاله به صورت اسنادی و کتابخانهای می باشد. عمده ترین عوامل تهدید کننده دریاچه را می-توان به چند دسته تقسیم کرد: عدم تامین حقابه دریاچه، تغییرات اقلیمی شامل کاهش بارش و افزایش دما، اجرای طرح های توسعه ای و زیر بنایی و تغییر کاربری اراضیبرای امور کشاورزی. در آخر راهکارهایی چند ارایه شده است: مهمترین اقدامی که جهت جلوگیری از کاهش سطح و عمق این دریاچه و احیای آن می توان پیشنهاد کرد،تدوین و اجرای طرحی جهت تامین و تضمین حقابه دریاچه می باشد به طوری که طرف منتفع نیز برای احیای دریاچه و ارزش بالقوه آن اهمیت قایل شده و سهم آن را به نفع خود مصادره نکنند. از جمله راه کارهای دیگر در این راستا، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی حاشیهای دریاچه و احیای وضعیت اولیه آن می باشد.

Authors

کریستینه جانانه

دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی- مخاطرات محیطی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خاماچی، بهروز، (1376)، جزیره اسلامی و دریاچه ارومیه، انتشارات مهد ...
  • عباسیان، شیرزاد، (1387)، بررسی تاثیر عناصر هیدواقلیمی بر نوسانات سطح ...
  • علایی طالقانی، محمود(1388)، ژئومورفولوژی ایران، ، نشر قومس. م ...
  • فرهنگ جغرافیایی رودهای کشور (حوضه آبریز دریاچه لرومیه)، (1381)، انتشارات ...
  • معادی راد و همکاران (1388)، روشی نوین جهت استخراج صنعتی ...
  • موحد دانش، علی اصغر (1373)، هیدرولوژی آب های سطحی ایران، ...
  • نمایش کامل مراجع