ارزیابی کاربرد شیرآلات پدالی کاهنده مصرف آب در استان فارس

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 531

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NWWCE01_015

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

ضرورت اصلی کاربرد شیرآلات پدالی کاهنده مصرف آب، الگوسازی و انجام اقدامات عملی در راستای منطقیتر نمودن مصرف آب در مدارس و اماکن پرمصرف استان فارس بوده است. این موضوع از دو جهت برای شرکت آب و فاضلاب فارس حایز اهمیت است: نخست مشکلات وهزینههای تامین آب در استان فارس که همراه با چالشها و هزینههای فراوانی است و دیگر این که آب تامین شده جهت کاربری مدارس و برخیاماکن با تعرفه خیلی ناچیزی )حدود یک بیستم قیمت تمام شده( در اختیار آنها قرار میگیرد، لذا به دلیل شکاف زیاد میان هزینههای قیمت تمام شده و قیمت عرضه محصول، هرگونه کاهش مصرفی در این بخش، منجر به صرفهجویی مناسبی در منابع مالی شرکت نیز خواهد بود. ضرورتدیگر، تاثیرات ترویجی و فرهنگی در جامعه هدف طرح یعنی دانش آموزان نیز منجر به اشاعه فرهنگ صرفهجویی آب در خانوادهها و در سطحجامعه خواهد شد که این موضوع نیز از رویکردهای اساسی وزارت نیرو جهت خروج از بحران کمآبی موجود است. ضرورت دیگر بحث، اثراتبهداشتی کاربرد شیرآلات پدالی در مدارس و اماکن در کاهش انتقال بیماریهای واگیر نظیر آنفلوانزا و ... در میان دانش آموزان و جامعه است. مطابق مطالعات انجام شده، راه عمده سرایت بیماریهای واگیردار و بهخصوص آنفلوانزا از طریق تماس با شیرآلات در دستشوییها و آبخوریهایمدارس و اماکن عمومی است. ناگفته پیداست که این موضوع نیز اثرات قابلتوجهی در سلامتی جامعه و نیز اقتصاد ملی دارد. در مدت دو سال،2300 دستگاه شیر پدالی کاهنده مصرف توسط شرکت آبفای فارس در سطح مدارس و برخی اماکن پرمصرف استان نصب گردید که تحلیلهای اثربخشی، نشاندهنده کاهش مصرف آب آنها بین 30 تا 60 درصد نسبت به دوران مشابه قبل از نصب بوده است. با توجه به ثمربخشی اجرای این طرح، مدیران سازمان آموزش و پرورش استان فارس نیز متقاعد شدهاند که این طرح با مشارکت مدارس استان و با یک بسیج کمنظیر برای اولینبار در چنین سطح گستردهای با حدود 5000 دستگاه شیر و در بیش از 1000 مدرسه استان اجرایی شود که قطعا یک الگوی برتر و یک تجربه منحصر به فرد مدیریتی و تولید صنعتی در حوزه اجرایی نمودن سیاستهای صرفهجویی و نیز راهکارهای اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

Authors

اردوان نیکنام

معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آبفای فارس، عضو انجمن آب و فاضلاب ایران

محمدعلی قلندری

رییس هییت مدیره و مدیرعامل شرکت آبفای فارس

ایوب ملکوتی

معاون بهرهبرداری شرکت آبفای فارس

امیر محمدی

شرکت زرین آوند شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :