بهینه سازی مصرف ازت و فسفر در زراعت پایدار ذرت بهاره با استفاده از کودهایزیستی نیتروکسین و فسفات بارور

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 406

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

STCONF02_045

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

به منظور بررسی اثر بهینه سازی مصرف ازت و فسفر در زراعت پایدار ذرت بهاره با استفاده از کودهای زیستی نیتروکسین و فسفات بارور در بهبهان آزمایشی در سال 90 به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار شامل ذرت بهاره در تیمار تلقیح 50 گرم فسفات 100 گرم فسفات، یک لیتر نیتروکسین، دو لیتر نیتروکسین و عدم تلقیح فسفات و نیتروکسین در چهار تکرار اجرا شد نتایج نشان داد که اثر تیمارهای نیتروکسین و فسفات بارور بر ارتفاع بلال، تعداد ردیف دانه در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود اما اثر فسفات بارور بر ارتفاع بوته تحت تاثیر قرار نگرفت. اثرات متقابل نیتروکسین و فسفات بارور بر عملکرد دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. ولی ارتفاع بلال، تعداد ردیف دانه در بلال، وعملکرد بیولوژیک در سطح احتمال پنج درصد معنی دار شد. اثرات متقابل نیتروکسین و فسفات بارور بر وزن هزار دانه تاثیری نداشت مقایسه میانگین از طریق آزمون دانکن نشان داد که بیشترین و کمترین عملکرد دانه به تیماریهای نیتروکسین با 7574 کیلوگرم و 5261 کیلوگرم در هکتار به ترتیب متعلق به تیمارهای تلقیح بذر با دو لیتر نیتروکسین و عدم تلقیح بذر بانیتروکسین بود همچنین در تیمارهای فسفات بارور بیشترین و کمترین عملکرد به تیمارهای تلقیح بذر با 200 گرم فسفات و بدون تلقیح بذر با فسفات تعلق دارد.

Authors

عادل عدالت

مربی مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره ۱۶ شهرستان بهبهان

بابک دیده بان

مدیر عامل شرکت صندوق حمآیت از توسعه بخش کشاورزی بهبهان

ازاده سلیمانی

کارشناسی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :