CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر ساماندهی و بهسازی شهری و ایجاد پیاده راه گردشگری در جهت ارتقا کیفیت حرکت پیاده (مطالعه موردی: خیابان بازار سیرجان)

عنوان مقاله: تاثیر ساماندهی و بهسازی شهری و ایجاد پیاده راه گردشگری در جهت ارتقا کیفیت حرکت پیاده (مطالعه موردی: خیابان بازار سیرجان)
شناسه ملی مقاله: ICAUCAE01_0276
منتشر شده در کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

اعظم عباسپور - مدرس و عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گروه معماری، سیرجان، ایران
مهدیه اسفندیارپور - مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گروه معماری، سیرجان، ایران

خلاصه مقاله:
اهمیت شبکه دسترسی در زندگی شهری سبب شده است که نا کار آمدی آنها به عنوان یکی از شاخص های فرسودگی بافت ها مطرح شود. در عرصه های فعالیتی و اقتصادی تاکیدی بر پیاده راه ها می تواند بافتهای فرسوده و تاریخی را به قطب های جدید توسعه شهری تبدیل کند و در عرصه های اجتماعی نیز جایگاه آنها را در مراکز و قلمروهای شهری معنا دار و ایمن و سرزنده قرار دهد. در شهر سیرجان پتانسیل تاریخی قابل توجهی وجود دارد. اهدافی که در این طرح پژوهشی دنبال می شود: . بهسازی، نوسازی و باززنده سازی فضایی و عناصر تاریخی از طریق مداخلات طراحی معماری و همچنین اعمال نظام مدیریتی یکپارچه شهری، می تواند این ناحیه را سرزنده و پر نشاط نموده و به قطب جاذب گذران اوقات فراغت درون شهری و مقصد گردشگری فرهنگی در مقیاس ناحیه ای بدل کند. بهبود کیفیت زیست محیطی ناحیه (کیفیت مطلوب هوا، توسعه فضاهای سبز و درختان با ارتفاع کنترل شده)، خروج فعالیت های ناسازگار، ورود کاربری های مکمل خدمات گردشگری فرهنگی و بهسازی، نوسازی و معاصرسازی بافت، می تواند این ناحیه را به محل مناسبی برای یادگیری، گذران اوقات فراغت، زندگی و کار تبدیل کند.

کلمات کلیدی:
ساماندهی، گردشگری، پیاده راه،بهسازی، بافت تاریخی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/607517/