بررسی میزان تنش برشی و سهم باربری شمع های فونداسیون های رادیه شمع و گروه شمع در خاک های با خواص مکانیکی مختلف توسط نرم افزار آباکوس

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 614

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUCAE01_1754

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

پی های عمیق جهت کنترل نشست های کلی و تفاضلی پی تحت بارهای سنگین سازه ای و بهبود ظرفیت باربری پی مورد استفاده قرار می گیرند. اما به تدریج با افزایش ارتفاع سازه ها، استفاده از پی های عمیق به صورت رادیه مرکب و گروه شمع جهت کنترل واژگونی و کاهش نشست های پی و کاهش هزینه های ساخت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند. در این مقاله، به بررسی میزان تنش برشی دو سیستم پی رادیه شمع و گروه شمع و سهم باربری شمع های پی رایه شمع در مقابل تغییرات خواص مکانیکی خاک های مختلف از قبیل زاویه اصطکاک داخلی خاک، چسبندگی خاک و مدول الاستیسیته خاک پرداخته می شود. جهت بررسی اندرکنش خاک، پی و سازه از نرم افزار المان محدود ABAQUS استفاده شده است. خاک مورد مطالعه از نوع رسی و با مدل رفتاری دراکر پراگر می باشد و از پارامتر مقاومت برشی زهکشی نشده (Cu) در تحلیل ها استفاده شده است. بار اعمال شده از روسازه از مدل کردن یک ساختمان ده طبقه در نرم افزار ETABS بدست آمده است که به صورت یکنواخت بر سطح پی اعمال می شود. مشاهده شده است تنش برشی ماکزیمم روی داده در سیستم فونداسیون تحت بار روسازه در خاک های مختلف در فونداسیون رادیه شمع بنحو قابل ملاحظه ای کمتر از پی گروه شمع می باشد و سهم باربری شمع های با افزایش زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی خاک افزایش و با افزایش مدول الاستیسیته خاک کاهش می یابد.

Keywords:

تنش برشی , پی رادیه شمع , پی گروه شمع , آباکوس , مدل رفتاری دراکر پراگر

Authors

اردلان باربد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- مکانیک خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، گروه عمران، ارومیه، ایران

هادی بهادری

استادیار، دانشگاه ارومیه، دانشکده فنی مهندسی، گروه عمران، ارومیه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :