CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین استراتژی های توسعه فناوری اطلاعات در بخش سلامت با استفاده از روش SWOT-ANP (مورد مطالعه: بیمارستان پورسینا رشت)

عنوان مقاله: تدوین استراتژی های توسعه فناوری اطلاعات در بخش سلامت با استفاده از روش SWOT-ANP (مورد مطالعه: بیمارستان پورسینا رشت)
شناسه ملی مقاله: MCCONF03_022
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی پایدار ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرجان یعقوبی فر - کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، واحد الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حمید رضا کلیدبری - استادیار، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

خلاصه مقاله:
هدف تحقیق حاضر تدوین استراتژی های توسعه فناوری اطلاعات در بخش سلامت با استفاده از تلفیق روش های SWOT-ANP می باشد. تحقیق حاضر از نظر نوع هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا یک تحقیق توصیفی، پیمایشی است. روش جمع آوری داده ها در این تحقیق میدانی توسط ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر 9 نفر از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و مدیران عالی بیمارستان پورسینا هستند که پرسشنامه میان آنها توزیع شد. نتایج حاصل نشان دادند که از منظر پاسخ دهندگان به منظور توسعه فناوری اطلاعات در بیمارستان پورسینا، اولویت اول با استراتژی های SO با وزن 0/290 می باشد. به این عبارت که مدیران بیمارستان می بایست تمام تلاش خود را در جهت اجرای راهبردهای این گروه شامل : استقرار و توسعه سیستم سپاس، استقرار و توسعه سامانه رفاه و بیمه الکترونیک و توسعه خدکات الکترونیکی پیشخوان در حوزه بهداشت و درمان بکار گیرند. نتایج اولویت بندی هر یک از زیر استراتژی های پیشنهاد شده در گام آخر نیز نشان داد که در گروه استراتژی های SO به ترتیب استقرار و توسعه سیستم سپاس (0/490)، استقرار و توسعه سامانه رفاه و بیمه الکترونیک (0/312)، و توسعه خدمات الکترونیکی پیشخوان در حوزه بهداشت و درمان (0/287) دارای اولویت می باشد. همچنین در گروه استراتژی های WO، به ترتیب توسعه خدمات الکترونیکی پشتیبان حوزه سلامت و آموزش و پژوهش (0/594)، و بروز رسانی ساختارهای سازمانی در بخش فناوری اطلاعات بیمارستان (0/406) دارای اولویت می باشند. در گروه استراتژی های ST، به ترتیب بهبود زیرساخت های فناوری اطلاعات (0/673) و بازبینی و اصلاح نظام بودجه بخش فناوری اطلاعات (0/327) از اولویت های این بخش می باشند. در گروه استراتژی های WT، به ترتیب بهینه سازی سیستم موجود (0/625) و استفاده از ابزارهای تبلیغی جهت بهبود فرهنگ درون و بیرون سازمان در استفاده از فناوری اطلاعات در بخش سلامت (0/475) دارای اول و دوم هستند.

کلمات کلیدی:
استراتژی توسعه، فناوری اطلاعات، بخش سلامت، SWOT-ANP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/609517/