بررسی تاثیر محلول تبادل یونی سیبیآرپلاس و آهک بر روی ضریب فشردگی و ضریب تورم خاکهای رسی غیرسولفاته با در نظر گرفتن سن عملآوری

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 445

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEUCONF04_566

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

خاکهای رسی اغلب سبب ایجاد مشکلاتی در پروژههای عمرانی میشوند. ضعف مقاومتی و مشکلات تورمی در مواجهه با آب، از جملهی این مسایل است. یکی از راههای مقابله با این مشکلات، استفاده از مواد افزودنی شیمیایی همچون آهکجهت تثبیت خاک رس میباشد. اینگونه تثبیتکنندههای سنتی برای خاکهای رس غیرسولفاته میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. اما امروزه استفاده از مواد مدرن جهت تثبیت خاکها نیز رواج پبدا کرده است. یکی از مواد مدرن که درکشورهای مختلف جهان جهت تثبیت خاکهای رسی و نیز اخیرا در چندین پروژه کشور مورد استفاده قرار گرفته است،محلول تبادل یونی سی بی آرپلاس میباشد. این ماده با استفاده از خاصیت نانو بودن ذرات رس، سبب افزایش مقاومت وباربری خاکهای حاوی مقادیر مختلفی از رس میگردد. در این پژوهش به منظور تثبیت خاک رس غیرسولفاته ، از دو تثبیتکننده به نامهای محلول تبادل یونی سیبیآرپلاس و آهک استفاده شده است. جهت مقایسه تاثیر هر یک از این دو بر روی خاک غیر سولفاته، بر روی نمونههای ساخته شده با سنین عملآوری مختلف، آزمایش تحکیم انجام شده است.نتایج نشان میدهد که آهک و محلول، هر دو موجب کاهش ضریب فشردگی و تورم میشوند؛ در نتیجه باعث کاهش نشست و تورم در خاک میگردند. لازم به ذکر است که هر چه سن عملآوری بیشتر باشد، تاثیر تثبیتکنندهها بیشتر می- گردد.

Authors

مهران جوانمرد

استادیار دانشکده مهندسی، گروه عمران، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

فرهنگ فرخی

استادیار دانشکده مهندسی، گروه عمران، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

عباس درویش خاکسار

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش مکانیک خاک و پی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :