رابطه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و حل مساله با خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه دوره ی اول شهرستان بندرلنگه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 510

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCHO03_085

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

پژوهش حاضربا هدف بررسی رابطه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و حل مساله با خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه دوره اول شهرستان بندرلنگه انجام شد. بدین منظور 216 دانش آموز دختر متوسطه دوره ی اول شهرستان بندرلنگه که در سال 93-94 مشغول به تحصیل بودند، از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی پینتریچ و دی گروت (1990)، پرسش نامه خودکارآمدی شرر (1972)، پرسش نامه حل مساله هپنر و پترسن (1982) و معدل کل نوبت اول دانش آموزان نیز به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. جهت تحلیل فرضیات پژوهش نیز از روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان استفاده شد. نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی با ابعاد حل مساله به صورت منفی و معنادار رابطه وجود دارد، و ا ز بین ابعاد حل مساله بعد کنترل با پیشرفت تحصیلی به صورت منفی و معنادار رابطه وجود دارد. همچنین ابعاد خودتنظیمی بعد فراشناختی و باورهای انگیزشی با خودکارآمدی رابطه مثبت و معنادار، و بین کلیه ابعاد خودتنظیمی با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معنادار نشان داد. همین طور مشاهده شد که از بین ابعاد حل مساله تنها بعد اعتماد به حل مسایل به صورت منفی و معنادار قادر به پیش بینی خودکارآمدی می باشد و هیچ یک از ابعاد حل مساله قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی نمی باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که هیچ یک از ابعاد یادگیری خودتنظیمی قادر به پیش بینی خودکارآمدی نمی باشند و از بین ابعاد یادگیری خودتنظیمی تنها بعد فراشناختی به صورت مثبت و معنادار قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی می باشد.

Authors

فاطمه حسینی بحری

کارشناس ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرلنگه

فریدون کریم نیا

کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی ،دانشکده علمی کاربردی بهزیستی و رفاه استان هرمزگان